Astre: Tendintele lunii mai

Astre: Tendintele lunii mai

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Neptun – conjunctia exacta se formeaza pe 27 mai, fiind prima dintr-un sir de trei (urmatoarele au loc pe 10 iulie si 21 decembrie). Influenta ei acopera perioada martie 2009 – ianuarie 2010, dar luna asta e foarte accentuata.

Neptun patroneaza inspiratia, idealul, compasiunea, misticismul, vraja si misterul, dar si utopia, amagirea, confuzia, deziluzia, ratacirea, dependenta, somajul, frauda, interlopul. Are legatura cu colectivitatile mari, constiinta de masa si propaganda. Jupiter guverneaza entuziasmul, expansiunea, convingerile, educatia, cultura si orizonturile largi. Are implicatii administrative, juridice si financiare. Negativ, exagereaza, amplifica, aduce un optimism inconstient si multa aroganta, inclina la exagerare si risc.

Configuratia ar putea contribui la regenerarea constiintei sociale, innoirea viziunii si modernizarea sistemelor. Dar este foarte mare riscul ca ea sa actioneze distonant, sporind haosul, conducand la fanatism, inoculand idealuri utopice, aducand in prim-plan cazuri de coruptie, frauda, escrocherie etc. Riscul financiar este extrem de crescut. Indiferent de domeniu, actiunile trebuie gandite lucid si prudent, deoarece conjunctia are ceva amagitor si hipnotizant, care atrage lesne pe carari gresite. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, apoi pentru Tauri, Lei si Scorpioni.

Careul Soare-Jupiter si careul Soare-Neptun – se perfecteaza, primul pe 16 si al doilea pe 17 mai. Efectele se manifesta intre 10 si 20 mai. Careul Soare-Jupiter inclina la excese, imprudenta, risipa si risc, iar careul Soare-Neptun, la neatentie, confuzie, lipsa de ratiune si concentrare. Ambele aspecte predispun la excese, pagube si accidentari.

Fiindca, altfel spus, Soarele face careu cu conjunctia Jupiter-Neptun, iar careul este un aspect stresant, se va exprima cu precadere latura discordanta a conjunctiei. Prudenta mai ales pentru Tauri si Varsatori, apoi pentru Lei si Scorpioni si, in fine, pentru toata lumea, fiindca nu se stie ce punct sensibil din horoscopul personal poate atinge aceasta configuratie.

Careul Mercur-Jupiter si careul Mercur-Neptun – se perfecteaza, primul pe 2 aprilie si al doilea pe 20 mai. Din cauza retrogradarii lui Mercur, aspectul ramane in marja de influenta intre 14 mai si 14 iunie, ba chiar Mercur reface careul exact cu Jupiter si Neptun, pe 10 iunie. E o configuratie cu in­flu­ente negative asupra logicii si simtului de discernamant, asupra co­mu­ni­carii, drumurilor si mijloacelor de transport. Inrautateste situatia lui Mercur retrograd si incurajeaza manifestarile lipsite de judecata ale conjunctiei Jupiter-Neptun.

Poate scoate in prim-plan fraude, secrete, disfunctii sau ciudatenii legate de documente si publicatii, invatamant, intelectuali, telecomunicatii, informare. Da apa la moara barfelor, minciunilor si campaniilor de presa murdare. Poate aduce sporirea numarului de accidente rutiere, furturi si escrocherii. Atentie in primul rand pentru Tauri, Varsatori, Scorpioni si Lei, apoi pentru tot restul zodiilor.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania