Astre: Tendintele lunii mai

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Neptun – conjunctia exacta se formeaza pe 27 mai, fiind prima dintr-un sir de trei (urmatoarele au loc pe 10 iulie si 21 decembrie). Influenta ei acopera perioada martie 2009 – ianuarie 2010, dar luna asta e foarte accentuata.

Neptun patroneaza inspiratia, idealul, compasiunea, misticismul, vraja si misterul, dar si utopia, amagirea, confuzia, deziluzia, ratacirea, dependenta, somajul, frauda, interlopul. Are legatura cu colectivitatile mari, constiinta de masa si propaganda. Jupiter guverneaza entuziasmul, expansiunea, convingerile, educatia, cultura si orizonturile largi. Are implicatii administrative, juridice si financiare. Negativ, exagereaza, amplifica, aduce un optimism inconstient si multa aroganta, inclina la exagerare si risc.

Configuratia ar putea contribui la regenerarea constiintei sociale, innoirea viziunii si modernizarea sistemelor. Dar este foarte mare riscul ca ea sa actioneze distonant, sporind haosul, conducand la fanatism, inoculand idealuri utopice, aducand in prim-plan cazuri de coruptie, frauda, escrocherie etc. Riscul financiar este extrem de crescut. Indiferent de domeniu, actiunile trebuie gandite lucid si prudent, deoarece conjunctia are ceva amagitor si hipnotizant, care atrage lesne pe carari gresite. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, apoi pentru Tauri, Lei si Scorpioni.

Careul Soare-Jupiter si careul Soare-Neptun – se perfecteaza, primul pe 16 si al doilea pe 17 mai. Efectele se manifesta intre 10 si 20 mai. Careul Soare-Jupiter inclina la excese, imprudenta, risipa si risc, iar careul Soare-Neptun, la neatentie, confuzie, lipsa de ratiune si concentrare. Ambele aspecte predispun la excese, pagube si accidentari.

Fiindca, altfel spus, Soarele face careu cu conjunctia Jupiter-Neptun, iar careul este un aspect stresant, se va exprima cu precadere latura discordanta a conjunctiei. Prudenta mai ales pentru Tauri si Varsatori, apoi pentru Lei si Scorpioni si, in fine, pentru toata lumea, fiindca nu se stie ce punct sensibil din horoscopul personal poate atinge aceasta configuratie.

Careul Mercur-Jupiter si careul Mercur-Neptun – se perfecteaza, primul pe 2 aprilie si al doilea pe 20 mai. Din cauza retrogradarii lui Mercur, aspectul ramane in marja de influenta intre 14 mai si 14 iunie, ba chiar Mercur reface careul exact cu Jupiter si Neptun, pe 10 iunie. E o configuratie cu in­flu­ente negative asupra logicii si simtului de discernamant, asupra co­mu­ni­carii, drumurilor si mijloacelor de transport. Inrautateste situatia lui Mercur retrograd si incurajeaza manifestarile lipsite de judecata ale conjunctiei Jupiter-Neptun.

Poate scoate in prim-plan fraude, secrete, disfunctii sau ciudatenii legate de documente si publicatii, invatamant, intelectuali, telecomunicatii, informare. Da apa la moara barfelor, minciunilor si campaniilor de presa murdare. Poate aduce sporirea numarului de accidente rutiere, furturi si escrocherii. Atentie in primul rand pentru Tauri, Varsatori, Scorpioni si Lei, apoi pentru tot restul zodiilor.
 

Sextilele Marte-Jupter si Marte-Neptun– ambele aspecte se perfecteaza pe 27 mai, care este si data perfectarii conjunctiei Jupiter-Neptun, dirijand un plus de energie pozitiva catre aceasta si facilitand efectele ei benefice. Influenta lor se manifesta intre 20 si 31 mai. Sunt aspecte soft, care amelioreaza sau aduc oportunitati. De pe urma lor pot profita in special Berbecii si Varsatorii, dar si Gemenii, Sagetatorii, Balantele, Leii si chiar si restul.

7-31 mai: Mercur retrograd
Mercur retrograd altereaza reflexele fizice si intelectuale, creeaza neplaceri legate de comunicare si deplasari. Se recomanda mai multa atentie cand vine vorba de acte si o buna pregatire inainte de negocieri, examene. Actiunile de schimb si transmitere pot fi perturbate. Sunt insa agreate verificarile. Ii afecteaza in special pe Tauri, Gemeni si Fecioare, dar fiecare ii poate simti actiunea intr-unul dintre sectoarele vietii:

 • Berbec: bani, castiguri, cheltuieli, profit, economii
 • Taur: corp, constitutie, energie fizica; reactii
 • Gemeni: pericole ascunse (dusmani, boala)
 • Rac: prieteni, protectori; proiecte; imagine
 • Leu: cariera, ambitie, succes, distinctii; reputatie
 • Fecioara: studiu; voiaje, legaturi cu strainatatea
 • Balanta: investitii, pierderi; anxietate, fobii
 • Scorpion: cuplu, contracte; rivalitati, agresiuni
 • Sagetator: slujba, colegi; obligatii; sanatate
 • Capricorn: copii; sex; aventura; speculatii; sport
 • Varsator: camin, imobiliare; familie, parinti
 • Pesti: frati; comunicare, negocieri; drumuri

 

Special Cupidon
Venus si Marte raman in continuare alaturi, in aprigul semn al Berbecului. Sub aceasta configuratie, sentimentele se instaleaza rapid, iar dragostea la prima vedere este frecventa. Emotiile sunt intense, directe si pline de un romantism arzator. Nu exista discretie, lasitate sau retineri in aceasta pozitie. Ea da iubirea colerica, cu imbratisari patimase si farfurii sparte in capul partenerului.

Temperamentul sexual vibreaza de energie, este iute, impulsiv, spontan si sanatos, iar sexul este parca mai savuros daca vine pe neasteptate si fara restrictii. Pluteste in aer o mare nevoie de incercare a fortelor, drept pentru care provocarea, cucerirea, lupta si contradictiile devin cele mai bune afrodisiace.

Text: Mihaela Dicu.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania