Astre: Tendintele lunii iulie 2010

Angela Merkel, cancelar


Personalitatea zodiei

Angela Merkel (n. 17 iulie 1954, Hamburg, Germania)

Fiica unui pastor luteran si a unei profesoare de engleza si latina, Angela Merkel a crescut in Germania comunista si a fost sefa de promotie la Universitatea din Leipzig, unde a studiat fizica. Dupa caderea zidului Berlinului, a intrat in politica. In 2000, a devenit presedinta Uniunii Crestin-Democrate, in noiembrie 2005, prima femeie-cancelar din istorie, iar in 2006, Forbes a declarat-o cea mai puternica femeie din lume. De atunci, nimeni n-a mai detronat-o.

Cine considera Racul lipsit de ambitie se insala. E un semn cardinal, deci competitiv si performant. Numai ca-si tine mana de fier intr-o manusa de catifea… Cu Soarele langa Uranus si Luna in Varsator, Angela are nevoie de initiativa sociala. In plus, Soarele e conjunct cu steaua fixa Procyon, care confera spirit de comanda. Ascendentul in Sagetator ii aduce energie si sansa, iar Marte in casa I, initiativa.

Cele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Uranus
S-a perfectat pe 8 iunie la 00gr.17 min. Berbec, dar e in continuare foarte influenta, iar efectele acopera si luna iulie. Cauta noul, aventura, stimuleaza ambitia, indrazneala, comportamentul excesiv, poate chiar extremist. E cel mai pu-ternic si dinamic agent al schimbarii, dar genereaza si situatii neasteptate, violente. La nivel personal, aduce entuziasm, incredere, atractie pentru nou, dar si riscul pierderii masurii.

Saturn in Balanta
Pe 21 iulie, Saturn intra in Balanta, unde ramane pana pe 5 octombrie 2012. Promoveaza pacea, venirea la putere a unor persoane trecute de prima tine-rete, evenimente cu impact asupra vietii de cu-plu. Sub aspecte planetare adverse, Saturn duce la tensionarea relatiilor diplomatice, decesul/decaderea unor lideri politici insemnati, ani grei pentru agricultura. In aria personala, Saturn influenteaza sectoarele descrise de casa in care se afla Balanta in harta natala, pe care le supune unui proces de testare, care poate fi neplacut.

Opozitia Saturn-Uranus
Se va perfecta pe 26 iulie la 00gr.25 min. Berbec. Doreste reorganizarea unor sisteme, o noua vi-ziune, intentii care sunt puse in opera dificil. La nivel macro, aduce perturbari politice si administrative, complicatii economico-financiare, iar la nivel personal, dezorganizare, accidente.

Careul Jupiter-Pluto
Se perfecteaza pe data de 25 iulie si este activ pana in septembrie. Este o faza acuta a ciclului Jupiter-Pluto, un ciclu de 13 ani, destul de turbulent, care actioneaza la nivel financiar, politic, juridic, legislativ si religios. Efectele sunt extrem de puternice, deoarece avem de a face cu un du-blu careu, al doilea urm]nd sa se produca pe data de 3 august.

Maximum cardinal
In ultima de-cada a lui iulie si prima parte a lui august, avem „maxim cardinal“ – 4 planete cu miscare lenta in semne cardinale: Pluto in Capricorn, Saturn in Balanta, Jupiter si Uranus in Berbec. E o schema care le aduce pe cele 4 „grele“ intr-o distonanta generatoare de tensiuni. Prudenta extrema, in toate domeniile si pentru toate zodiile, dar mai ales pentru Berbeci, Balante, Capricorni, Raci.

Special Cupidon
Conjunctia Jupiter-Uranus este foarte pasionala si dornica de aventura, iar acest lucru se simte in aer. Se simte de luni bune si se va mai simti, dar in iunie-august, mai puternic ca niciodata, fiindca se produce in Berbec, zodie a iubirilor fierbinti si a erotismului neobosit.

In afara de asta, toate tensiunile planetare descrise mai sus creeaza o stare de presiune excitanta si incitanta, care catalizeaza declansarea de evenimente amoroase.

Atentie insa, caci, la fel ca in celelalte domenii, si in cel relational exista un grad destul de mare de pericol. Actele necugetate, gesturile pripite, tendintele conflictuale pot crea situatii regretabile. Iata de ce acum este mare nevoie de flexibilitate, intelegere si diplomatie…

Articol de Mihaela Dicu
Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania