Astre: tendintele lunii iulie 2009

zodiacCele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Neptun – conjunctia exacta se formeaza pe 10 iulie si e a doua dintr-o serie de trei. Influenta acopera perioada martie 2009 – ianuarie 2010, dar luna asta e mai accentuata. In perioada 1-12 iulie, conjunctia tinde sa se manifeste preponderent negativ, din cauza aspectelor stresante primite de la Venus si Marte. In rest, in­flu­en­ta e mixta. Neptun patroneaza inspiratia, idealul, compasiunea si ro­man­tismul, dar si confuzia, deziluzia, ratacirea, dependenta, frauda.

Jupiter guverneaza entuziasmul, expansiunea, convingerile, cultura si orizonturile largi, dar exagereaza, amplifica, inclina la aroganta si risc. Pozitiv, conjunctia uneste trasaturile bune ale celor doua planete si poate adu­ce sansa, expansiune si innoire. Negativ, Jupiter poate amplifica de­fec­tele neptuniene, cu consecinte precum: haos, deruta, fanatism, utopie si ruina, actiuni nesocotite, neplaceri cauzate de inselatorie, minciuna, escrocherie. Atentie marita (cu precadere in prima parte a lunii!) pentru toata lumea, dar mai ales pentru Varsatori, apoi pentru Tauri, Lei si Scorpioni.

Careul Marte-Jupiter si careul Marte-Neptun – ambele aspecte se perfecteaza pe 6 iulie si actioneaza sinergic, cu efect intre 1 si 12 iulie.

  •  Careul Marte-Jupiter aduce energie si inclina la turbulenta, exagerare, risipa, risc, conflicte sau accidente cauzate de viteza si imprudenta. Medical, este legat de hipertensiune, con­­­gestii, abcese, hemoragii.
  •  Careul Marte-Neptun exa­cerbeaza emotiile, predispune la acte irationale, fanatism si violenta, la accidente cauzate de neatentie, la arsuri cu abur, fluide fier­binti sau agenti infla­ma­bili. Medical, este legat de infectii si intoxicatii. Ambele aspecte predispun la paguba. Prudenta pentru toata lumea, dar mai ales pentru Tauri si Var­­­satori, Lei si Scorpioni.

Careul Venus-Jupiter si careul Venus-Neptun – se perfecteaza, primul pe 2 si al doilea pe 1 iulie, actioneaza concomitent si se potenteaza reciproc, cu efect intre 25 iunie si 5 iulie. Accentueaza interesul pentru dragoste si distractii, in- sa pot avea influente regretabile asu­­­pra relatiilor, banilor, frumusetii.

  •  Careul Venus-Jupiter inclina ca­­tre risipa, neglijenta si excese legate de placeri: sex, podoabe, delicatese (este un careu care… ingrasa!).
  •  Careul Venus-Neptun este foarte romantic, dar tinde catre complicatii, situatii echivoce, legaturi nocive sau imorale, santaj sentimental, minciuna, tradare, ademenire. Atentie in primul rand pentru Tauri, Varsatori, Scorpioni si Lei, apoi pentru celelalte zodii.

Citeste aici si Horoscopul lunii IULIE 2009.

Eclipsele

  •  7 iulie – Eclipsa de luna, cu Luna la 15º23’Capricorn. Nu este vizibi­la in Romania (se petrece ziua).
  •  22 iulie – Eclipsa totala de soare cu Soare-Luna la 29º26’ Rac. Vizibilitate: Asia. Banda de totalitate tre­­ce prin India, Nepal, Bhutan, Bangladesh, China, Insulele Mar­­­shall, Japonia si Gilbert.
  •  6 august – Eclipsa de luna, cu Luna la 13º43’ Varsator, vizibila si in Romania.

Toate cele trei eclipse apartin ciclului Saros 11 Sud, familie de eclipse dure, care vor schimbare cu orice pret si o pot impune brutal. Elementul central este eclipsa de soare, extrem de puternica, din trei motive: 1) e totala, 2) e cea mai lunga din acest secol, 3) e in­sotita de doua eclipse de luna, in loc de una. Efectele vizibile au un ma­­­xim intre 25 iunie si 20 august, cei mai vizati fiind Racii si Capricornii.

Special Cupidon
Venus si Marte raman alaturi, mai intai in Taur, apoi in Gemeni. Pasiunea inca mai are forta, dar nu va aduce neaparat si fericirea, mai ales in prima parte a lunii, cand cei doi intra in careu cu conjunctia Jupiter-Neptun. Perioada critica este in­­­­tre 25 iunie si 5 iulie, cand se manifesta careul Venus-Jupiter si careul Venus-Neptun.

Pe 5 iunie, Venus paraseste zona critica si intra in Gemeni, dar afacerile de suflet raman tensionate pana pe 12, cand Marte o va urma. Dupa 12, lucrurile se relaxeaza – atat planeta amo­rului, cat si cea a dorintei imprumuta din detasarea si flexibilitatea Gemenilor, flirtul si idila prevaleaza asupra iubirii patimase, iar ten­­dinta generala este de a lua spuma dis­­­tractiei si de a evita responsabilitatile.

Mai multe eclipse in 2009
„Drumul“ pe care se plimba pamantul in jurul soarelui se numeste ecliptica. Locul in care orbitele altor cor­puri ceresti intersecteaza ecliptica se numesc noduri. Luna, planetele si asteroizii au noduri, ba chiar si cometa Halley are. Cele doua noduri ale lunii, Nodul Nord (NN) si Nodul Sud (NS), se afla la 180 de grade pe ecliptica si formeaza „axa nodurilor lunare”.

O eclipsa de soare se produce pe Luna Noua, cand soarele este conjunct cu luna, cu conditia ca aceasta conjunctie sa se petreaca la maxim 18°31 de NN sau NS. O eclipsa de luna se produce pe Luna Plina, cand soarele este in opozitie cu luna, cu conditia ca cele doua sa se afle la maxim 12°15 de axa nodurilor.

De regula, avem doua eclipse de soare pe an, la distanta de cca 6 luni. Intotdeauna o eclipsa de soare este insotita, la doua saptamani, de o eclipsa de luna. Anul asta am avut deja o pereche de eclipse si urmeaza o… tripleta! Eclipsa de soare din 22 iulie este insotita de doua eclipse de luna, una cu doua saptamani inainte si una cu doua saptamani dupa!
 

Citeste aici si Horoscopul lunii IULIE 2009.

De Mihaela Dicu; Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania