Astre: Tendintele lunii ianuarie

Cele mai semnificative configuratii astrale

★ Jupiter in Pesti
Pe 18 ianuarie, la ora 4h49, Jupiter va intra in Pesti, una dintre cele doua zodii patronate de Jupiter (cealalta este Sagetatorul), unde va ramane in cea mai mare partea a lui 2010. E o pozitie puternica si care ar trebui, teoretic, sa se manifeste armonios. Valorile ju-piteriene sunt subliniate, mai ales in latura lor generoasa, altruista.

Bine aspectat, Jupiter in Pesti incurajeaza atitudinea caritabila in favoarea spitalelor, azilelor, orfelinatelor, sanatoriilor, penitenciarelor, ordinelor oculte, societatilor secrete, miscarilor spirituale etc. E benefic marinei si tuturor actiunilor si ocupatiilor care au legatura cu apa. Incurajeaza calatoriile lungi si tot ce este legat de imagine (film, fotografie etc.).

Prost aspectat, poate aduce o recrudescenta a viciilor, dependentelor, maladiilor, epidemiilor, dramelor de moravuri, fraudelor si inselatoriilor, implicarii lumii interlope, scandalurilor legate de personaje controversate. Poate sa creasca numarul somerilor, genereaza incurcaturi in zona asistentei sociale si da apa la moara fanatismului religios. Jupiter in Pesti accentueaza tot ce este legat de colectivitate sau public.

★ Eclipsa de soare din 15 ianuarie
Pe 15 ianuarie, avem „programata“ o eclipsa inelara de soare, cu conjunctia Soare-Luna la 25˚01’ Capricorn. Banda de maxima vizibilitate taie Africa, orizontal, trece prin spatiul dintre sudul Indiei si Shri Lanka, traverseaza Myanmar si China, oprindu-se pe coasta Marii Galbene, la nord de Shanghai.

Se vede, insa, ca eclipsa partiala in cea mai mare parte din Africa si Asia si in jumatatea rasari­teana a Europei. In Romania, este vizibila in proportie de cca 15%, in cursul diminetii.

Astrologic, este legata de responsabilitati si poate sa le aduca celor pe care ii in-fluenteaza situatii neasteptate, in urma carora trebuie sa preia sarcinile altora. Dar, desi ii impovareaza, contribuie la sporirea increderii de sine. Efectele se resimt in ianuarie-iulie si ii influenteaza mai ales pe Capricorni.

★ Careul Saturn-Pluto
Se produce pe data de 1 februarie, dar cele doua planete se afla in marja de influenta a aspectului toata luna ianuarie.

Configuratia e frecvent insotita de evenimente brutale, politice sau economice, accidente, cataclisme (cutremure, tornade, inundatii, caderi de meteoriti etc.).

In plan personal, poate genera temeri, neplaceri de sanatate, provocari si lupte, evenimente care nu pot fi prevenite si asupra carora nu se poate interveni. Cei mai expusi sunt Balantele, Capricornii, Berbecii si Racii, mai ales cei nascuti la inceputul zodiei.

★ Marte retrograd
Cat timp Marte este retrograd (20 decembrie – 10 martie), spiritul de initiativa si combativitatea pot fi franate, activitatea poate fi blocata sau poate evolua dezordonat, iar o serie de proiecte ar putea fi reorientate sau abandonate.

Energia tinde sa fie reprimata, generand tensiuni interioare ori rabufniri irationale. Efectele pot fi inclusiv de natura fizica: boala, accidentare, agresivitate, violenta. In ca-zurile cele mai fericite, se rezuma la surescitare si stres. Atentie mai ales pentru Lei, Berbeci si Scorpioni.

★ Conjunctia Soare-Venus
Se petrece pe 11 ianuarie, dar acopera ca efecte toata luna. Inclina la o atitudine cooperanta. In primele doua decade, ii avantajeaza pe Capricorni, Fecioare, Pesti, Raci, iar in ultima decada, pe Varsatori, Ge-meni, Lei si Sagetatori. Balantele, Ta-urii, Scorpionii si Berbecii sunt avantajati toata luna.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Astromania