Astre: Tendintele lunii decembrie 2009

Astre: Tendintele lunii decembrie 2009


Cele mai semnificative configuratii astrale

Conjunctia Jupiter-Neptun
Pe data de 21 decembrie se produce cea de-a treia si ultima conjunctie exacta intre Jupiter si Neptun, la 24° in Varsator. Efectele acesteia, care s-au resimtit in fundal aproape tot anul, devin in ultima luna foarte puternice.

Neptun guverneaza idealismul, inspiratia, intuitia, mila, credinta, vraja si misterul, dar si utopia, deruta, confuzia, deziluzia, dependenta, situatiile tulburi, discutabile. Are legatura cu grupurile mari de oameni, cu constiinta de masa si propaganda.

Jupiter guverneaza entuziasmul, extinderea, convingerile, educatia, cultura. Are implicatii administrative, juridice si financiare. In varianta distonanta, exagereaza, amplifica, aduce multa aroganta, inclina la exagerare si risc. Avand in vedere opozitia pe care o face conjunctia cu Marte din Leu, exista un risc crescut ca Jupiter sa potenteze latura neptuniana negativa, sporind babilonia din politica si justitie, conducand la fanatism, promovand principii sau chiar actiuni de factura dubioasa.

Sub aceasta configuratie, initiativele trebuie gandite lucid si prudent, deoarece conjunctia are ceva amagitor, hipnotizant, care induce in eroare si atrage pe carari gresite. Atentie marita pentru toata lumea, dar mai ales pentru cei aflati in zodia Varsator, apoi pentru Tauri, Lei si Scorpioni.

Opozitia dintre Marte si conjunctia Jupiter-Neptun
Chiar daca Marte nu ajunge sa perfecteze opozitiile cu Jupiter si Neptun din cauza retrogradarii, aspectul este functional si poate genera efecte pe parcursul intregii luni. Opozitia dintre Marte si Jupiter dezvolta un excedent energetic, inclinand la turbulenta, exagerare, risipa, risc, conflicte sau accidente cauzate de viteza si imprudenta, poate da pusee de hipertensiune, abcese, congestii, hemoragii.

Opozitia Marte-Neptun amplifica emotiile, inclina la actiuni irationale, la fanatism si violenta, la accidente cauzate de neatentie sau de consumul de subs-tante care altereaza atentia, la arsuri sau opariri cu abur, fluide fierbinti, agenti corozivi sau inflamabili. Din punct de vedere medical, este legat de infectii si intoxicatii. Ambele as-pecte predispun la risipa sau pierderi financiare. Prudenta pentru toti, dar mai ales pentru cei aflati in Leu si Varsator, apoi pentru Tauri si Scorpioni.

Conjunctia Soare-Pluto
Aspectul exact se produce pe data de 24 decembrie, dar efectele sale se fac simtite incepand cu 18 decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii. Configuratia este una tensionata, indiferent de situatie, dar acum, dat fiind faptul ca reactualizeaza careul dintre Pluto si Saturn, este de asteptat sa se manifeste in varianta cea mai agresiva.

Astfel, aceasta conjunctie poate sa aduca in prim-plan ambitia fara limite, lupta pentru putere, abuzul de putere, coruptia la varf, recrudescenta criminalitatii si a mortilor misterioase, eventualul deces al unei personalitati, posibile demisii sau incapacitatea de exercitare a autoritatii.

La nivel personal, aspectul aduce episoade neplacute, care nu pot fi controlate de vointa proprie. Cei mai expusi sunt cei aflati in zodiile Capricorn, Balanta, Rac si Berbec, iar dintre acestia, cu precadere cei nascuti la inceputul zodiei respective (in lunile septembrie, decembrie, martie sau iunie).
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania