Astre: tendintele lunii august 2009

horoscopCele mai semnificative configuratii astrale
Conjunctia Jupiter-Neptun – actioneaza in fundal, mai puternic in primele doua decade. Influenta este atat pozitiva, fiindca primeste aspecte bune de la Marte, cat si negativa, fiindca se situeaza in opozitie cu Soarele. Efectele pozitive (sansa, dinamism, initiativa, entuziasm, expansiune si innoire) vor fi resimtite cu precadere de Gemeni, Berbeci, Balante si Sagetatori. Cele negative (deruta, excese, fanatism, deziluzie, paguba, neplaceri cauzate de inselatorie, minciuna, frauda, escrocherie) pot fi resimtite mai ales de Lei, Scorpioni si Tauri. Varsatorii sunt in mijlocul valtorii, putand resimti influentele pozitive sau negative, in functie de harta personala.

Careul Marte-Saturn – se perfecteaza pe 10 august, dar are efect intre 1 si 25 august. E o configuratie violenta si distructiva. La nivel mondial, poate provoca distrugeri, conflicte, revolte, bulversari politice si incidente militare, accidente, prabusiri, surpari, incendii, explozii si fatalitati diverse. La nivel personal, tinde sa se exprime prin duritate, raceala, egoism, obstructii, blocaje, constrangeri, ostilitate, conflict, ghinion, cruzime, durere, amaraciune, singuratate, accidente, raniri (fracturi, striviri). Da­u­neaza sanatatii si sigurantei personale. Atentie marita, in special pentru Gemeni, Fecioare, Pesti, Sagetatori, Capricorni, Berbeci, Scorpioni.

Careul Marte-Uranus – se perfecteaza pe 19 august, dar are efect intre 8 si 25 august. Configuratie violenta si periculoasa, cu risc de drame neasteptate. La nivel macro, sunt posibile grave accidente rutiere, aviatice, feroviare sau de munca, atentate, explozii, catastrofe naturale, revolte. La nivel personal, favorizeaza agitatia, nerabdarea, violenta, tendinta de razvratire, de manifestare a independentei cu orice pret. Predispune la evenimente bruste, rasturnari de situatie, conflicte, operatii, boli subite, defectiuni sau rupturi de mecanisme, utilaje etc. Prudenta ma­rita, in special pentru Gemeni, Fecioare, Pesti, Sa­getatori, Berbeci si Scorpioni.

Mercur in conjunctie cu Saturn, careu cu Marte si opozitie cu Uranus – aspectele exacte au loc pe 17, 21 si 26, dar actiunea lor se resimte intre 10 si 25 august. Cele 3 aspecte actioneaza in bloc, potentandu-se unul pe altul. Afecteaza decizia, comunicarea, drumurile si schimburile. Pot avea influenta negativa asupra tinerilor, invatamantului, negocierilor, presei, pietelor bursiere, cursului valutar. Implica o inalta rata de risc in ce priveste accidentele de transport, de munca sau survenite prin proasta manuire a uneltelor. Predispun la nervozitate, tensiune psihica si certuri. Atentie mai ales pentru Gemeni, Fecioare, Sa­ge­ta­tori si Pesti.

Opozitia Marte-Pluto – opozitia exacta se formeaza pe 26 august, dar efectele se resimt in intervalul 26-31 august. Este un aspect cu grad inalt de risc si periculozitate; are influenta vio­len­ta, (auto)distructiva si poate aduce evenimente dramatice, atat la nivel colectiv, cat si personal. Atentie mai ales pentru Raci, Capricorni, Ba­lante si Berbeci.

Mercur in careu cu Marte si Pluto – aspectele exacte se for­mea­za pe 26 august si se resimt puternic intre 26 si 31 august. Aspecte cu consecinte suparatoare asupra comu­nicarii, a mijloacelor de difuzare/receptare a informatiei, dar si a dru­­­­mu­ri­lor si transportu­lui. Provoaca frecvent accidente in lant, predispune la nervozitate. Atentie pentru Ber­­­beci, Raci, Balante, Capricorni.
 

Citeste si horoscopul lunii august!

Special Cupidon
Conflictele lunii pot afecta si relatiile, dar numai acolo unde terenul e deja subred. Venus, planeta iubirii si a cuplului, se ne­­ca­jes­te putin in prima saptamana (opozitie cu Pluto – atentie Raci, Capricorni, Balante si Berbeci!), dar in rest pare bine intentionata. Intre 7 si 26 august, Racii, Fecioarele si Pestii o duc bine, iar Capricornii, Scorpionii si Taurii, binisor – toti, cu o conditie: sa nu arunce cu vorbe fara sa gandeasca. Varsatorii trebuie sa fie pre­­­­­gatiti pentru surprize (unele neplacute), caci eclip­sa cade pentru ei in sectorul relatiilor. Sagetatorii s-ar putea alege cu frustrari sexuale. Pentru Lei, balul incepe pe 26 august, cand Venus intra in zodia lor, plina de daruri: farmec, putere de seductie.

Eclipsa de Luna din 6 august
In noaptea de 5/6 august avem o eclipsa de luna, cu Luna la 13°43’ Varsator. Primul contact poate fi observat la ora 2h01’, faza de maxim – la ora 3h39’, iar ultimul contact – la 5h17’. Face parte dintr-o familie de eclipse dure, ce vor schimbari cu orice pret si le pot impune brutal. Cei mai vizati sunt Varsatorii, mai ales cei nascuti in jur de 2 februarie. Dar toti ar trebui sa fim pregatiti pentru unele „surprize“:

 •  Berbec: prieteni, protectori, proiecte, popularitate
 •  Taur: cariera, ambitie, prestigiu, succes, distinctii
 •  Gemeni: voiaje, strainatate, studii, cultura, spiritualitate
 •  Rac: afaceri, investitii, imprumuturi, amenzi, fobii
 •  Leu: cuplu, colaborari, contracte, rivalitati, agresiuni
 •  Fecioara: slujba, subalterni, munca, sanatate, animale
 •  Balanta: copii, sex, aventura, creativitate, timp liber
 •  Scorpion: camin, bunuri de patrimoniu, familie
 •  Sagetator: frati, intelect, documente, drumuri
 •  Capricorn: castiguri regulate, cheltuieli, economii
 •  Varsator: corp, infatisare, vitalitate, sanatate
 •  Pesti: pericole ascunse (dusmani, boala), dependente

Starul zodiei
Barack Obama (4 august 1961)
S-a nascut in Honolulu, din parinti studenti. A urmat scoala primara in Indonezia, liceul in Hawaii, facultatea de Stiinte Politice la Los Angeles si New York si a absolvit Dreptul la Harvard, cu magna cum laude. La 44 de ani devine senator, iar in 2008 e ales primul presedinte de culoare al SUA. Are o biografie neobisnuita, o ascensiune neasteptata si un magnetism irezistibil. Tipic pentru un Leu nascut pe o conjunctie Soare-Uranus si cu Ascendentul in originalul semn al Varsatorului. Mosteneste optimismul, energia si nevoia de anvergura a lui Jupiter, situat in Ascendent, si ambitia, simtul strategic si tenacitatea stapanului hartii, Saturn, amplasat in Capricorn.

Citeste si horoscopul lunii august!

 

Text: Mihaela Dicu; Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Astromania