Astăzi este Ziua Internațională Yoga. Uite cum va fi sărbătorită această zi în România

Yoga este activitatea preferată a persoanelor care vor să se relaxeze și tot mai mulți oameni aleg să devină practicanți. Astfel, ziua de 21 iunie este un prilej de sărbătoare pentru peste 2 miliarde de oameni care practică yoga.

Yoga reprezintă un stil de viață și are o vechime de aproximativ 5000 de ani. Dacă la nivel mondial această activitate este sărbătorită de foarte mulți ani, în România, yoga este celebrată începând de anul trecut. Yoga își are originile în India , dar s-a extins foarte mult și în țările europene și în Statele Unite ale Americii. Studiile realizate recent au arătat că foarte multe persoane cu vârsta peste 50 de ani aleg să practice yoga. Aceștia au ca principal motiv îmbunătățirea stării de sănătate, creșterea mobilității, dar și ameliorarea stresului.

Dana Ţupa, profesor de yoga, este de părere că începând cu anul 2015, românii și-au arătat tot mai mult interesul pentru yoga. Studiile de piață au arătat că persoanele care practică yoga sunt în general femei, iar vârsta pleacă de la 4 ani și poate să ajungă la 60 de ani.

Care sunt beneficiile yoga?

Yoga are un efect benefic în eliminarea stresului cotidian și detensionarea organismului. Astfel, această activitate reușește să relaxeze organismul și ajută la ameliorarea durerilor de spate sau de articulații. În plus, yoga depășește bariera sportului și se transformă într-un stil de viață. Acesta ajută orice persoană să își găsească echilibrul și liniștea sufletească.

Cum va fi sărbătorită Ziua internațională yoga în România?

Pentru a celebra acest moment, autoritățile au organizat mai multe activități. Mai exact, în Parcul Izvor, timp de 15 ore, între 6 dimineața și 9 seara, vor fi organizate clase de yoga, potrivit adevarul.ro. La eveniment vor fi prezenți profesori din mai multe țări, aceștia oferind informații despre cum se poate obține un stil de viață sănătos și despre cât de importantă este parcticarea yoga.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Mudra sau yoga mâinilor are efecte extraordinare asupra organismului! Iată cum se practică

Exerciții de yoga pentru ochii tăi

Tehnici de relaxare și meditație pentru copii

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse