![]() |
PASUL 1. Se pregatesc materialele necesare: pentru structura de fixare – oasis, sarme de aluminiu eloxate (verde pentru frunze, rosie pentru ou); pentru finisare – tul, organza, spray pentru luciu, staniol;
pentru compozitie – flori (hypericum, crizantema Yoko), frunze de dracaena si diefenbachia, 1 ou incondeiat; ustensile (foarfeca pentru taiat frunze si flori, ace decorative pentru fixare tul si frunze). |
![]() |
PASUL 2. Se scufunda oasisul intr-un vas cu apa (5 min) si se taie in forma dorita. Se imbraca in staniol.
Se scurteaza coditele plantelor la dimensiunea de 3 cm si se pulverizeaza spray pentru luciu pe frunze. Se infig frunzele in oasis. |
![]() |
PASUL 3. Se pun firele de hypericum in oasis, apoi crizantema Yoko. Se impletesc doua sarme eloxate, astfel incat sa se obtina un suport pentru ou.
Se pune oul in lacas si se fixeaza rasucind capetele sarmelor. Se adauga o funda din organza si se prinde oul de una dintre frunze, cu un ac. Se imbraca oasisul in tul. |
RECUZITA
Nota
In cazul in care nu gasesti oua incondeiate, poti folosi oua normale, pe care le poti picta cu ajutorul culorilor acrilice si a unor pensule speciale. Le poti lasa si albe, dar, pentru o nota de veselie, decoreaza-le cu figurine (gargarite, fluturasi etc.) din ceramica pictata. Inainte de a fi folosite in aranjamente florale, ouale trebuie fierte.
In forma de evantai…
Ca la orice compozitie de arta decorativa, trebuie sa tii cont de locul in care va fi amplasat aranjamentul. Daca se pune pe o consola ovoidala, un aranjament de tip evantai (ca cel din imagine) este foarte potrivit.
Acesta se poate pune si pe un platou decorat cu pietricele/margele in culori complementare. Pentru un aranjament ca acesta, in care predomina movul, alege pietricele/margele portocalii.
Decor pascal
Atmosfera festiva a Sarbatorilor de Pasti poate fi regasita si in forme simple, dar cu mare forta de expresie.
Cateva frunze de dracaena, 3 oua fierte, decorate cu buburuze din ceramica, si cateva albastrele asezate intr-un cosulet de rachita compun un aranjament ideal pentru masa de Paste.
Articol realizat de Mihaela Zamfirache; Consultant de specialitate: Mariana Pachis; foto: Octav Nitu