Aplicații utile și eficiente pentru telefonul mobil care te ajută să înveți limbi străine

Studiile au arătat că peste un milion de persoane folosesc tehnologia pentru a învăța o limbă străină. Această metodă a devenit una dintre cele mai populare și are avantajul că este mult mai facilă comparativ metodele tradiționale. Ba mai mult decât atât, este la îndemâna oricui și este gratuit. Este vorba despre aplicațiile de pe telefonul mobil.

Nu mai este un secret pentru nimeni că engleza este cea mai populară limba de circulație internațională. Cu toate acestea, nu este singura evident, iar în Europa din ce în ce mai mulți oameni încep să cunoască și limba germană, franzeză, dar și spaniolă.

Facebook a adunat aproximativ 1,6 miliarde de utilizatori, ceea ce înseamnă a un sfert din populația lumii, conform babbel.com.  Acest surprinzător dacă ne gândim că 3,3 miliarde de oameni din cei 7,2 miliarde sunt conectați la Internet. Cel de-al doilea gigant este Google, care se poate lăuda cu aproximativ de 4 miliarde de căutări pe zi. În acest context, un număr din ce în ce mai mare de persoane au început să învețe limbi străine cu ajutorul Internetului și implicit, folosind telefonul mobil. Totul este posibil cu ajutorul unor aplicații care se folosesc foarte ușor, oricând și oriunde. Ba chiar pot înlocui cu succes cursurile de specialitate care costă o mulțime de bani. Iată care sunt cele mai populare aplicații care te vor ajuta să înveți limbi străine, potrivit refu.ro.

50 languages

Această aplicaţie este disponibilă în aproximativ 40 de limbi și are peste 1600 de combinaţii de limbi (exemplu: din limba română în limba engleză, greacă, şi invers). De asemenea, conține 100 de lecţi cu diferite situaţi în care se poate folosi foarte ușor limba străină (exemplu, la gară, în magazin, la în oraș). Aceste lecții se pot asculta oriunde aţi fi, chiar și la serviciu. Aplicația este gratuită pe Google Play și App Store.

Babbel – learn languages

Babbel conține 13 limbi străine care se pot învăța foarte ușor prin diferite modalităţi. Aplicația folosește exemple, definiţii, lecţii din punctuaţie şi accentualitate, de asemenea te învață cum să scrii și cum să pronunți cuvintele în mod corect. Aplicația este gratuită și disponibilă pe Google Play și App Store.

iLingQ Language Learning

Dacă îți place mai mult să înveți o limbă străină în modul tradițional, această aplicaţie este cea mai potrivită pentru tine. iLingQ are un cititor integrat și astfel vei putea asculta lecţiile oriunde ai fi, întrucât cineva le citeşte în locul tău. În plus, poți însemna cuvintele care nu îți sunt cunoscute, dacă subliniezi un cuvânt, ți se va afișa definiția lui și alte expresii cu acesta. Aplicația este gratuită pe Google Play și App Store.

Courses123 – Language Learning

Courses123 te învață cinci limbi străine diferite, şi anume: germana, engleza, spaniola, franceza şi italiana. Aplicația are la dispoziţie teste, filme, dialoguri, fotografii, care te pot ajuta să înveți cât mai practic limba pe care ți-o dorești. Aplicația este gratuită pe Google Play și App Store.

Tourist Language learn and speak

Aplicația are o opțiune de a traduce dintr-o limba în alta. De asemenea, are și opţiunea pentru începători, de la alfabet şi numere, până la converzaţiile de zi de zi. Conține 24 de limbi străine, însă pentru a folosi traducerea, trebuie să instalați în prealabil unul dintre programele eSpeak sau Pico TTS. Aplicația este gratuită pe Google Play și App Store.

Duolingo – Learn languages free

Cu ajutorul acestei aplicație poți învăţa spaniola, franceza, germana, portugheza, italiana, şi engleza, foarte rapid, într-un mod distractiv şi gratuit. Dacă vei răspunde greșit la testele pe care ți le dă aplicația, vei pierde câte o inimă, iar dacă răspunzi corect primiţi stele. Duolingo îți oferă multe alte modalități de a te distra învățând în același timp și ceva util. Aplicația este gratuită și disponibilă pe Google Play și App Store.

OpenLanguage

Aplicația conține lecţii care sunt bazate pe dialoguri, pentru ca utilizatorii să poată să învețe cât mai repede regulile gramaticale şi lingvistice cu ajutorul conversațiilor. OpenLanguage este adresată oamenilor care călătoresc mult. Aceștia pot învăța engleza, spaniola, franceza, italiana, araba şi rusa. Este de asemenea disponibilă gratuit pe Google Play și App Store.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cea mai bună metodă pentru a-ți sprijini copilul în orientarea în viitoarea carieră

Copiii au nevoie de artă, cultură și muzică, la fel cum nu pot trăi fără dragoste, mâncare, aer curat și joacă

Ești pregătit ca în 3-4 ani profesia ta să arate altfel? Nu schimba jobul, reinventează-l!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie