Tot ce trebuie să știi despre menstruația ta poți afla chiar de pe telefon! Topul celor mai tari aplicații

Tot ce trebuie să știi despre menstruația ta poți afla chiar de pe telefon! Topul celor mai tari aplicații

ciclul-menstrual

Este foarte important pentru orice femeie să cunoască cât mai multe informații despre sistemul său reproducător și despre ciclul său menstrual. Și cum tehnologia a evoluat foarte mult în ultimul timp, un ajutor de nădejde este reprezentat de aplicațiile de pe telefonul mobil.

De-a lungul timpului, au apărul pe planformele Android și Apple mai multe aplicații de acest gen care contorizează toate informațiile de care are nevoie orice femeie. Astfel, o altfel de aplicație îți va spune exact când trebuie să îți vină următoarea menstruație, în ce perioadă ești fertilă, ba chiar pot monitoriza în timp real evoluția unei sarcini. Iată un top al celor mai populare aplicații pentru contorizarea acestor informații.

  1. Calendarul menstrual. Aceasta este una dintre cele mai populare aplicații gratuite din România. Prin intermediul ei, poți selecta prima zi menstruației și durata medie a acesteia, după care aplicația îți va indica exact datele din calendar în care ar trebui să îți vină următoarea. De asemenea, vei afla datele în care are loc ovulația, perioadă în care este mai ușor să rămâi însărcinată. În plus, poți nota tot felul de simptome sau stări de rău pe care le ai pe parcursul unei luni, lucru care te va ajuta să îți dai seama dacă au legătură cu venirea menstruației sau nu. Această facilitate a aplicației este foarte utilă pentru că vei putea analiza exact ce simptome specifice ai în perioadele delicate. Pe fetele tinere le va ajuta acest lucru, mai ales că în perioada adolescenței menstruația este neregulată.
  2. Pink Pad. Această aplicație este disponibilă gratuit atât pentru telefonele cu Android, cât şi pentru iPhone. Ea îţi permite să urmăreşti perioadele de menstruaţie, cât şi problemele de sănătate, cum ar fi cele legate de greutate sau sănătatea fizică şi emoţională, potrivit suntmamica.ro. Vei primi atenționări când se apropie zilele fertile şi totul este organizat într-un calendar elegant şi uşor de folosit.
  3. Fertility Friend. Te ajută să urmăreşti ovulaţia, să îţi notezi simptomele şi te ajută să vezi care sunt cele mai fertile zile cu ajutorul unui calendar codat cu ajutorul culorilor. Este uşor de folosit şi este gratuit,atât pentru iPhone, cât şi pentru Android.
  4. My Days. Este o aplicaţie îndrăgită de viitoarele mame, nu numai pentru că este gratuită, ci şi pentru că este un instrument uşor cu ajutorul căruia poţi să îţi urmăreşti ciclul menstrual şi perioadele când eşti fertilă. Este uşor de folosit şi funcţionează că un calendar care precize dată menstruaţiei, a ovulatiei şi perioada fertilă.
  5. Get Baby. Această aplicație are o interfaţă de culoare roz şi îţi transmite o stare de bine! Te ajută să prezici următoarele datele ale menstruaţiei şi ale ovulatiei şi urmăreşte cele mai fertile zile. Nu numai că îţi va spune când sunt eşti fertilă, dar dispune şi de un element distractiv care îţi spune care sunt datele mai prielnice pentru a concepe un băiat sau o fată. Gratuită pentru Android.
  6. Ovu View.  Este gratuită pentru Android şi prezice perioada de ovulatie şi fertilitatea. Urmăreşte de asemenea greutatea, starea de spirit, pofta de mâncare şi alte simptome. Această aplicaţie oferă sfaturi şi informaţii despre ciclul menstrual şi semnele care îţi indică că eşti fertilă. Îţi poţi înregistra temperatura bazală şi poţi introduce datele în aplicaţie pentru a calibra precizia cu care aplicaţia prezice zilele fertile.

Așadar pe oricare ai alege-o, cu siguranță îți va fi de mare ajutor în zilele delicate și nu numai.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Absenţa menstruaţiei (amenoree)

Ce medicament trebuie să eviți dacă faci rubeolă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate