Analiza Grafologica: relatiile de cuplu

Analiza Grafologica: relatiile de cuplu

Pentru o introducere in Analiza Grafologica citeste articolul Scrisul iti dezvaluie personalitatea

Ceva mai mult decat personalitate
Omul nu este o insiruire fara sens de trasaturi de personalitate. Suntem sisteme complexe, formate din trasaturi de personalitate, credinte, valori, comportamente si asa mai departe. Toate aceste elemente sunt legate intre ele, sunt in interdependenta.

Analiza Grafologica
studiaza o parte din acest sistem complex: poate crea o imagine extrem de precisa despre personalitate, prin combinarea trasaturilor individuale identificate in scris. Un analist grafolog profesionist stie sa vada „tabloul complet“, nu doar trasaturile individuale.

Un analist grafolog profesionist are nevoie de mult studiu, atentie si pasiune pentru a obtine rezultate precise si detaliate. Chiar si asa, oricine poate identifica unele trasaturi in scris si isi poate face o idee despre cateva aspecte ale personalitatii celor din jur.

In articolul trecut am vorbit despre ce este Analiza Grafologica si v-am prezentat cateva trasaturi de personalitate foarte importante. In acest numar vom studia cateva caracteristici definitorii in relatia de cuplu, iar in urmatorul ne vom focaliza pe relatiile de munca, la birou.

Intensitatea emotiilor
Cu totii stim cat de importante sunt emotiile in viata noastra. Foarte multi traineri, speakeri si experti in domeniul dezvoltarii personale spun ca, de fapt, calitatea emotiilor ne dicteaza calitatea vietii. Psihologii au dedicat sute de ani pentru studierea emotiilor umane si se pare ca inca mai au multe lucruri interesante de descoperit.

Chiar daca nu suntem toti psihologi cu experienta, prin Analiza Grafologica putem identifica unele elemente ce tin de domeniul emotional.

Stiai ca scrisul nu este bidimensional? Scrisul de mana este tridimensional: are si adancime.
Adancimea sau intensitatea emotiilor este data de presiunea exercitata de obiectul de scris pe hartie. Cu cat este mai multa presiune, cu atat adancimea emotiilor e mai mare. Intensitatea emotionala se refera la cat de puternic simte o persoana emotiile (negative si pozitive). Cu cat intensitatea acestora este mai mare, cu atat persoana simte mai puternic emotiile.

Intensitatea emotiilor, in Analiza Grafologica, ofera informatii generale despre persoana analizata. Astfel, persoanele cu intensitate mare (scris foarte apasat, care aproape iese din hartie) au emotii puternice (negative si pozitive), stiu clar ce le place si ce nu, rareori (sau niciodata) uita greselile altora fata de ele si, de cele mai multe ori, au energie fizica intensa.

Persoanele cu intensitate mica (scris foarte putin apasat) tind sa se implice mai putin in relatiile de cuplu si nu numai. In plus, uita mai repede momentele neplacute si pot face fata mai bine emotiilor negative puternice, stresului crescut si situatiilor extreme.

Cele mai multe persoane se afla intre aceste doua extreme. Cei mai multi psihologi si analisti grafologi recomanda formarea de cupluri compatibile din punct de vedere emotional. Contrariile se atrag, intr-adevar, dar relatiile de acest fel nu rezista pe termen lung.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie