Amuzamente de interior

Copil, joc

Pentru fetite cochete
Invita-le sa isi pregateasca toate „accesoriile“ de frumusete de prin sertare: clame de par, perii, bentite, agrafe colorate, elastice, luciu de buze si de unghii. Apoi lasa-le sa isi aranjeze un „beauty salon“ pe masa din living, unde vor avea nevoie de o pereche de scaune, de o oglinda si de o cutie cu servetele. Acum se pot rasfata una pe alta aranjandu-si parul sau unghiile in stilul propriu sau ai putea fi chiar tu primul client al „salonului“ (daca nu cumva prima victima).

Statuile
Este nevoie de cel putin patru jucatori. Unul va fi Vanzator, altul Cumparator, iar ceilalti, Statui, iar rolurile se schimba prin rotatie. Vanzatorul roteste fiecare Statuie si ii da drumul brusc, iar copilul trebuie sa ramana nemiscat in pozitia respectiva si sa ii spuna Vanzatorului ce anume reprezinta statuia sa in functie de postura in care se gaseste. Apoi Cumparatorul va admira fiecare Statuie, iar la un semnal, aceasta se va misca in functie de „personajul“ stabilit (daca e un fotbalist, se va comporta ca pe terenul de fotbal, daca e o printesa, va dansa ca la un bal regal etc). La final, Cumparatorul va alege o singura statuie care va primi si un premiu.

Pont. Toate aceste activitati se desfasoara atat timp cat sunt distractive pentru copii. Nu iti propune sa le transformi in jocuri cu „participare obligatorie“, de invatare, „ca la scoala“.

Scaun

Ocupa scaunul
Asaza in semicerc mai putine scaunele cu unul decat cati copii sunt si pune o melodie pe fundal.
Cei mici trebuie sa danseze in ritmul acesteia, pana cand vei opri brusc muzica. Atunci ei trebuie sa ocupe un loc pe scaun si bineinteles ca cineva ramane in picioare si va primi o pedeapsa distractiva. Poti alterna ritmurile melodiilor de la blues la rock si poti impune diferite reguli ingenioase.

Albumul de vacanta
Propune-le copiilor sa „construiasca“ propriul lor „jurnal de vara“ cu ceea ce s-a petrecut, cu ce au aflat, au gasit, le-a placut ori s-a intamplat in vacanta. Da fiecaruia cate un caiet sau un album, apoi cateva colturi pentru fixat fotografiile, un tub cu lipici si o multime de nimicuri colorate care pot starni imaginatia: cutiute, acuarele, margelute, abtibilduri, gablonturi, agrafe, paiete, mici jucarii si cate si mai cate.

Copiii vor trebui sa decoreze albumul incepand de la coperta si pot lipi sau capsa in interior tot ce le aminteste de peripetiile verii. Biletele secrete, poezii, desene, poze, flori presate, mici daruri de la prieteni… Rezultatul va fi uimitor si te va incanta si pe tine.

Scoala de actorie, mimul
Propune cate unuia dintre copii, in secret, cate o tema simpla, care sa nu dea prea multa bataie de cap, pe care el va incerca sa o mimeze in fata celorlalti, astfel ca ei sa ghiceasca despre ce este vorba. De exemplu: la magazin, la doctor, la piata, la masa, pe derdelus, la telefon. De obicei, ca sa nu fie nici o suparare vor fi declarati castigatori cu totii.

Foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii