Ca sa ai copii cuminti: jocuri ingenioase

Ca sa ai copii cuminti: jocuri ingenioase

copii, jocuri

Profita de vremea buna si capteaza-le atentia cu jocuri creative…

Mini gradina
Pregateste pentru fiecare copil cate o cutie de carton si o punga cu pamant de flori. Fiecare va trebui sa umple cutia cu pamant si apoi sa isi folseasca imaginatia pentru a crea propria gradina. Ramurelele, frunzele si petalele cazute vor deveni copaci si straturi de flori, o cana cu apa va deveni un iaz si vei avea surpriza sa gasesti construita si o noua casa pentru buburuze…

Vanatoarea de comori
Ascunde in gradina mici „comori: jucarioare preferate, dulciuri, obiecte pe care stii ca si le doresc. Celor mai mici le poti oferi indicatii pentru cautare de genul „rece, cald, fierbinte si nu uita sa pregatesti cate un premiu pentru cei ce au descoperit toate „comorile. Pentru cei mai mari, poti aseza biletele-cheie care sa-i ghideze. Premiaza castigatorii cu fructe, sucuri si dulciuri.

Cutiuta cu surprize
Da fiecarui copil o cutie goala de chibrituri sau una asemanatoare si provoaca-i sa vada cate lucruri pot gasi care sa se potriveasca inauntrul cutiei: o frunza, o samanta, o pietricica, o floare etc. Castiga cel care a gasit mai multe elemente in 30 minute.

Formula 1
Creeaza un traseu simplu prin curte. Acesta include viraje, trecerea pe o „punte dintr-o scandura ce traverseaza aleea, ocolirea rondurilor de flori, un zig-zag pe langa gardul viu sau trecerea pe sub sau peste cateva sfori. Evita zonele periculoase. Adauga obs-tacole distractive: trecand pe deasupra unei sfori, nu ai voie s-o atingi, cei mici trebuie sa parcurga traseul cu un balon in mana, fara sa-l sparga, sau purtand pe cap o palariuta pe care nu au voie sa o lase sa cada. Fii inventiva!

Stropitoarea
Alege un aspersor dintr-o zona larga cu iarba si regleaza-l la o presiune care sa stropeasca doar la nivelul gleznelor. Unul dintre copii sta la robinet, dar cu spatele la joc, in timp ce restul incearca sa traverseze spatiul sarind peste aspersor. Cel de la robinet deschide aleator aspersorul incercand sa-l „prinda si sa-l stropeasca pe cel care trece pe acolo. Copilul „prins si stropit trece la randul lui la robinet.

Vanatoare auto
Spune numarul masinii care trece pe drum, iar copiii fac o propozitie in care cuvintele incep cu initialele din numar.

Fara legatura
Alege o persoana care pune intrebari, iar ceilalti vor raspunde pe rand, dar raspunsul nu trebuie dat foarte rapid si nu trebuie sa aiba nici o legatura cu subiectul intrebarii. De exemplu, daca intrebarea e: „cum te simti?, raspunsul sa fie: „Cerul e albastru sau orice altceva. Cel care raspunde corect primeste o pedeapsa.

Care-i logica?
Un jucator spune un cuvant, al doilea spune acelasi cuvant si adauga altul nou, dar care sa aiba logica langa primul, al treilea va spune primele doua cuvinte si va adauga un altul. Jocul continua pana se incurca primul.

E bine sa stii. Jocuri simple de cuvinte, care te pot ajuta sa-i amuzi pe copii la un drum mai lung sau in sala de asteptare de la medic.

Pont. Daca e cald, foloseste o crema de protectie solara, palarie si da-le sa bea apa plata sau sucuri naturale din belsug.

Adrian Caltan
Foto: dreamstime.com

Vedeți mai multe idei de jocuri in aer liber 

Adu-ți aminte de jocurile copilariei și distrează-te jucându-le cu copilul tău!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Copii