Alternative naturiste: Terapia cu flacari

Li Luoxi

Se numeste Li Luoxi, a absolvit Facultatea de Medicina in China, a urmat apoi, vreme de sapte ani, terapeutica traditionala chineza si este deja celebru, datorita rezultatelor obtinute cu termoterapiile sale. Vorbeste despre „tehnica focului“ ca despre un copil de care este mandru. Li Luoxi o aplica pentru ca are incredere in rezultatele sale.

Pentru ca a vazut ce poate sa faca si a vindecat zeci si zeci de oameni care renuntasera la ajutorul medicinei clasice occidentale si pe care suferintele aproape ca ii fa­cu­sera sa renunte si la speranta intr-o vindecare. Terapia sa, una dintre principalele terapii tibetane, are un nume greu traductibil: „Huo Liao“, dar persoanele care au apelat la ea ii spun „flacara vie“.

„De fapt, este o aplicare a unui principiu Tao extraordinar de simplu. Caldura transmisa direct unor meridiane energetice stimuleaza punctele de deficit, ca sa spun asa, pana la echilibrul armonic al Q-ului fie­ca­ruia. Pana la punctul in care yin si yang sunt egale. Tratamentul termic cu foc se aplica in principal pe zona spatelui, iar efectul terapeutic e asigurat de extractele lichide purificate, obtinute din cel putin zece tipuri de plante medicinale tibetane, pe care noi le numim „solutii activatoare de meridiane“.

Hou Liao, termoterapie Hou Liao, termoterapie

La inceput, se aplica extractele activatoare din plante medicinale, apoi se pune un prosop umed, cald, care se stropeste cu un lichid volatil, ce se aprinde si arde aproape instant, degajand caldura necesara pentru tratament. Focul se aplica de trei ori pe parcursul sedintei, iar timpul de aplicare este esential si diferentiat dupa nivelurile de dezechilibru, varsta pacientului, modul de viata ori tipul de suferinta. Nici o secunda peste cat este stabilit.

Caldura generata face sa se dilate porii, iar substantele active naturale sa patrunda in corp prin piele, direct la nivelul meridianelor energetice si apoi mai departe, in tot organismul“, explica doctorul Li. Tehnica este foarte sigura, spune terapeutul chinez, caci „flambajul“ de flacari nu arde nici macar prosopul, deci nu ajunge la pielea pacientului, incalzind exact atat cat este necesar.

Ciudata terapie Huo Liao este parcursa si simtita de fiecare bolnav in felul lui, dar, la sfarsit, dupa seriile de tratament urmate, omul se simte bine. Dispar hernii de disc, insomnii si se recupereaza pareze faciale, spondilite ori artroze, se amelioreaza psoriazisul, se vindeca impo­ten­ta sau dismenoreea.

„Terapia prin foc este deosebit de eficace si in tratamentul obezitatii. Activatoarele de meridiane elimina toxinele si diminueaza adipozitatile depuse si celulita. Am avut multe cazuri in care, dupa o singura sedinta, am constatat o scadere ponderala de peste un kilogram. In cazul pazientilor care au urmat o cura intreaga, au fost eliminate in jur de sase-opt kilograme din greutatea in exces“, adauga Li Luoxi.

Adrian Ciltan; foto: Octav Nitu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tratamente naturiste