Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă suferi de dermatită. Îți pot agrava starea de sănătate

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă suferi de dermatită

Dermatita poate să apară indiferent de vârstă și este o afecțiune dermatologică ce provoacă înroșirea pielii, apariția mâncărimilor, dar și descuamări de piele. De cele mai multe ori, dezvoltarea acestei afecțiuni poate fi ținută pe loc folosind unguente, dar și făcând anumite schimbări în alimentație.

Chiar dacă poate provoca dureri doar în cazurile grave, dermatita are un impact puternic la nivel estetic și reprezintă o problemă pentru foarte multe persoane. Pentru a ține pe loc dezvoltarea bolii și pentru a evita apariția complicațiilor, există o serie de alimente care trebuie evitate, potrivit dailymail.co.uk.

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă suferi de dermatită

Nutriționista Karen Fischer a descoperit cât de importantă este alimentația în cazul persoanelor care suferă de dermatită, imediat după ce fiica ei a dezvoltat această afecțiune. Studiind modul în care se dezvoltă această boală, nutriționista a descoperit că atunci când îi oferea celei mici struguri, portocalele, kiwi, roșii , avocado, caise și prune, simptomele se agravau.

Pe lângă aceste alimente, un studiu realizat de Eczema Association of Australasia Inc recomanadă ca cei care se confruntă cu dermatita să consume cât mai rar produse lactate și grâu, citrice, ouă, nuci, fructe de mare, aditivi alimentari chimici, conservanți și coloranți, ciocolata și broccoli. Studiile au arătat că în toate aceste alimente există substanțe care pot agrava starea de sănătate.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tratamente naturale pentru candidoza vaginală! Cum să te vindeci cu ingrediente pe care le ai în casă

Cum poți prepara în casă o loțiune pentru curățarea tenului sensibil?

Greșelile din alimentație care duc la apariția migrenelor. Ce alimente ar trebui să eviți?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate