Ai avut apendicită în copilărie? Medicii trag un semnal de alarmă referitor la cancerul de apendice

Persoanele care au avut apendicită, dar care nu au avut organul extirpat (apendice) sunt expuse unui risc mai mare de cancer. Înainte de a recurge la intervenții chirurgicale, medicii tratează pacienții cu antibiotice.

Adesea, starea lor de sănătate se va îmbunătăți și nu au nevoie de nicio procedură, dar un nou studiu a descoperit că atunci ar putea fi expuși riscului de cancer de apendice. O nouă analiză a cazurilor din National Cancer Database (NCDB) a constatat că există un risc crescut pentru pacienții mai tineri (mai puțin de 50 de ani).

Studiul, publicat în Journal of the American College of Surgeons, sugerează că s-ar putea datora creșterii numărului de carcinoizi. Acestea sunt tipuri de tumori neuroendocrine cu creștere lentă, care afectează celulele care eliberează hormoni în sânge.

„Nu există un răspuns bun cu privire la motivul pentru care există o creștere a carcinoizilor. Ar putea fi din cauza unor motive de mediu sau s-ar putea datora unei tehnologii de diagnosticare mai bune.

Aș consilia pacienții în funcție de vârstă. Dacă sunteți mai în vârstă, aveți un risc mai mic de cancer de apendice și un risc mai mare de complicații în urma intervențiilor chirurgicale. Pacienții mai tineri și sănătoși sunt mai susceptibili de a tolera o operație și ar putea dori să excludă cancerul prin operație', a declarat autorul studiului Michelle Salazar, potrivit The Sun.

Studiul subliniază faptul că acest tip de cancer este un „risc mic, dar real' și că pacienții care au avut apendicită acută ar trebui să fie controlați în mod regulat. Apendicita începe de obicei cu o durere în mijlocul burții (abdomen) care poate veni și poate dispărea.

În câteva ore, durerea se deplasează în partea dreaptă inferioară, unde se află de obicei apendicele, și devine constantă și severă. Apăsarea pe această zonă, tusea sau mersul pe jos pot agrava durerea.

Când o persoana are apendicită, poate avea și alte simptome, inclusiv:

  • senzație de rău (greață)
  • pierderea poftei de mâncare
  • constipație sau diaree
  • o temperatură ridicată și o față îmbujorată

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate