Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea: „Noi provocăm cancerul!”. Ce facem ca să nu ne îmbolnăvim?

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate în domeniul neurochirurgiei, este genul de specialist care reușește să transmită adevăruri cu un puternic impact emoțional pe care noi, receptorii, să le primim ca pe niște lecții din care să învățăm cum să avem grijă de sănătatea noastră.

Invitat în cel mai nou episod al podcastului „Fain & Simplu', realizat de Mihai Morar, medicul atrage atenția asupra unor aspecte extrem de importante din realitatea noastră, aspecte care, mai devreme sau mai târziu, ne pot afecta viața per total.

„Noi provocăm cancerul. Noi ca și populație facem tot ce ne stă în putință să distrugem această lume. Noi, noi o poluăm, noi o distrugem, noi, noi, noi. Noi ne distrugem copiii și îi ducem acolo. Genele există, dacă apeși prea mult pe clapele genetice, te duc direct în boala aceea. Acum 50 de ani nu existau atâtea forme de cancer. De exemplu, cancerul de laringe… atunci când l-am văzut pentru prima dată la noi în țară mi s-a părut foarte curios, acum avem nu știu câte cazuri. De ce apar? Ce facem greșit? Noi trebuie să trăim într-o țară curată. Ar trebui să discutăm despre România curată și sănătoasă.', i-a povestit Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea lui Mihai Morar.

Creierul te apropie de Dumnezeu!', spune profesorul Vlad Ciurea

După cele mai bine de două ore de discuții despre sănătate, război, copii, medicină, creier, Mihai Morar face o recenzie a acestei întâlniri despre care spune, fără să se teamă de dimensiunea cuvintelor, că este inspirațională.

„Am publicat podcastul @fainsisimplu cu NEUROCHIRURGUL CARE OPEREAZĂ PE SUFLETE. Mi-am dorit demult o conversație cu Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, în care să vorbim despre lecțiile de viață ale unui neurochirurg după o jumătate de secol de lucru cu creierul și sufletul pacienților. Iar întâlnirea a venit exact la momentul potrivit (sau potrivnic).

La câteva zile după izbucnirea războiului și a panicii, a breaking news-urilor, am stat de vorbă cu domnul profesor, el însuși un copil al războiului, despre cum să facem față acestor timpuri, cum să ne păstrăm creierul sănătos, cum să ne ferim de boli, cum să învățăm să folosim cuvintele, cum să creștem copii sănătoși mental, care sunt obiceiurile care îl țin viu' și activ' la peste 80 de ani.

E un podcast solemn! Acest episod îl consider materie obligatorie pentru această perioadă. Rar întâlnești un om cu o asemenea aură, atâta blândețe, în spatele căruia stau, totuși, peste 50 de ani de operații pe creier. Atâta știință, câtă credință.'
,  conchide Mihai Morar, realizatorul podcastului „Fain & Simplu'.

Urmărești acest episod, ca de obicei, pe Youtube, pe canalul Fain și Simplu', dar îl poți asculta (chiar și pe repeat) pe Spotify, Google și Apple Podcasts.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial