Adulterul distruge legătura sacră creată de taina cununiei

Tuturor ne este cunoscută formularea „Ceea ce Dumnezeu a unit, omul să nu despartă', pe care o auzim ori de câte ori participăm la o cununie religioasă.

cununie religioasa

Divorțul este un păcat grav, al doilea ca importanță după avort, întrucât împiedică mersul firesc al lucrurilor. Cununia este o taină pe care numai cei aleși o merită. Prin taina nunții se creează o legătură sacră între soți, pe care oamenii nu ar trebui s-o distrugă.

Ce se menționează în Sfânta Evanghelie cu privire la adulter

Cu toate astea, divorțuri există de când lumea. De fapt, în Sfânta Evanghelie există o portiță', căci Sfântul Apostol Matei spune că o căsătorie își pierde valabilitatea atunci când unul dintre soți îl înșală pe cel de care a fost legat prin sfânta taină a cununiei.

Sfântul ioan Gură de Aur afirmă: Adulterul este o gravă încălcare a voii și Legii lui Dumnezeu. El este întotdeauna preadesfrânare, abatere de la Lege, lăcomie și hoție; este neascultare față de Dumnezeu și împreună lucrare cu diavolul'.

„Hotărârea Domnului că nu-i este iertat nimănui a se desface din căsătorie afară de motivul de adulter, urmând sensul cuvintelor Domnului, se potrivește deopotrivă atât în privința bărbaților cât și a femeilor' (Matei V, 32). În acest singur caz, despărțirea nu mai este considerată un păcat.

Fă tot ce ține de tine pentru a nu ajunge la divorț

Dar Sfinții Părinți recomandă ca, înainte de a divorța, să se încerce îndreptarea celui ce a săvârșit păcatul, dorința lui de a nu mai cădea și a doua oară în păcat și ruperea oricărei legături cu cel cu care a comis adulterul. Dacă, însă, aceste lucruri nu sunt posibile, abia atunci se poate ajunge la divorț.

Ba mai mult, biserica recomandă ca cel care a fost înșelat să nu mai continue să trăiască alături de partenerul adulterin. Cel care refuză să se despartă de soțul adulterin se face părtaș la desfrâul acestuia.

De ce nu este recomandat să te recăsătorești dacă ai fost înșelat

Pe de altă parte, cel înșelat nu trebuie să se recăsătorească după divorț, pentru că, astfel, ar săvârși el însuși adulterul. De asemenea, dacă partenerul care a înșelat își recunoaște greșeala, o regretă și se pocăiește, cel înșelat trebuie să-l primească înapoi. Acesta este încă unul dintre motivele pentru care cel înșelat nu trebuie să se recăsătorească. Sfântul Ioan Gură de Aur este cel care susține că celui care a înșelat trebuie să i se mai acorde o șansă.

Sursa foto: shutterstock.com 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate