A murit cel mai bătrân om din lume

Masazo Nonaka, un japonez de 113 ani a fost declarat anul trecut cel mai bătrân om din lume. El a primit distincția de la reprezentanții Guiness World Records pe data de 10 aprilie anul trecut. Duminica, 20 ianuarie, prin trecerea în neființă a lui Masazo Nonaka, a murit cel mai bătrân om din lume.

Masazo Nonaka s-a născut într-un oraș din nordul Japoniei în îndepărtata insulă Hokkaido la data de 25 iulie 1905. Este anul în care în România se năștea regretatul actor Grigore Vasiliu Birlic care ne-a părăsit în anul 1970. Pe plan mondial anul 1905 este marcat de apariția lucrării lui Albert Einstein despre teoria relativătății. Deși se afla într-un scaun cu rotile bătrânul Masazo Nonaka era ager în mișcări, mânca singur, adora dulciurile și-și citea ziarul preferat în fiecare dimineață.

Nonaka a avut șase frați și o soră și s-a căsătorit în 1931, având la rândul lui cinci copii. În tinerețe a fost proprietarul și administratorul unui motel tradițional japonez, afacere condusă de membrii familiei timp de patru generații. După ce s-a pensionat, centenarul s-a îndrăgostit de sumo, a mâncat dulciuri, în special prăjituri (după cum afirmă strănepoții) și nu pierdea serialele cu samurai de la TV.

Masazo Nonaka

A murit cel mai bătrân om din lume

Japonia este țara cu cea mai mare speranță de viață, spun statisticile. Este țara unde s-au născut cei mai longevivi oameni din lume. În 2013 s-a stins din viață un alt japonez deținător al recordului absolut pentru viață lungă: Jiroemon Kimura, decedat la 116 ani. Până astăzi, cea mai vârstnică persoană din lume înregistrată și despre care se cunosc date, este Jeanne Louise Calment o franțuzoaică născută în 1875 și care a trăit 122 de ani, până în 1997.

foto: Facebook/Sky News

Citește și:

De ce să ţii un jurnal?

EXCLUSIV AVANTAJE După ce a învins cancerul, Ana Moldovan a decis să ajute femeile lovite de această boală. Creează baticuri pentru chimioterapie

Dragostea învinge tot: un cuplu în care bărbatul are dizabilități severe își filmează provocările cu care se confruntă zilnic

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse