De ce aduce ghinion pisica neagră?

Foarte prezentă în superstiții, în toate culturile și la toate popoarele, pisica, cea cu nouă vieți, este animalul care ți se vâră în suflet fără să simți și de la care înveți arta supraviețuirii doar urmărindu-i mișcările și reacțiile la stimulii externi. Când o pisică neagră ne taie calea, scuipăm în sân, când o visăm, ne înnegurează ziua… De ce aduce ghinion pisica neagră?

De ce ne aduce ghinion când ne taie calea o pisică neagră? Pentru că, se spune, ne ia cu ea norocul. Pentru că are puterea asta…  Și iată cum un animal venerat și mumificat cu ritualuri și respect de vechii egipteni a devenit mai apoi în Evul Mediu, o reîncarnare a diavolului.

Astăzi, în venerabilul secol XXI, o mare parte din noi preferă să nu se amestece în discuții referitoare la superstiții decât să regrete mai târziu ca au făcut-o. Credințele populare sunt adânc înrădăcinate în cultura noastră, chiar dacă originea superstiției legată de pisici își are originea într-o poveste britanică potrivit căreia o pisică neagră lovită cu pietre s-a transformat într-o femeie frumoasă, dar… cu răni și lovituri pe corp. Ceea ce i-a dus cu gândul pe oamenii acelor vremuri că femeile frumoase sunt probabil vrăjitoare, iar vrăjitoarele, cel mai probabil au puterea de a se transforma în pisici negre. Loviturile de pe corpul femeii, aplicate mai întâi pisicii negre, apărute pe corpul unei femei, stau chezășie la baza superstiției.

De ce se transformau vrăjitoarele în pisici negre? Pentru că astfel se puteau camufla mai ușor în întunericul nopții și puteau pătrunde în toate locurile întunecate fără să fie văzute. Pe vremuri pisicile negre erau înecate de când se nășteau, iar o pisică matură era omorâtă cu pietre de săteni. Și pentru că la creștini culoarea neagră este corelată cu ritualurile funerare, blana neagră a unei pisici nu poate fi de bun augur.

În diferite colțuri ale lumii pisica neagră aduce numai nenoriciri: în China – foamete și necazuri, în Italia – moarte, în Germania – veste proastă, în Statele Unite – necazuri și blesteme, în România –  ghinion.

foto: Shutterstock

Citește și:

Nu reușești să scapi de petele de pe canapea? Această soluție o va face să arate ca nouă!

7 alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată. Își pierd gustul, textura și îți pot afecta sănătatea

Castelul Karolyi, locul din România care atrage anual peste 50.000 de turiști. De ce vor oamenii să ajungă aici?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse