6 lucruri pe care orice persoană care locuiește la casă trebuie să le facă o dată pe an

6 lucruri pe care orice persoană care locuiește la casă trebuie să le facă o dată pe an

Se spune că persoanele care stau la casă au mai tot timpul ceva de modificat, comparativ cu cei care locuiesc la bloc, iar această zicală este în mare parte adevărată.

Atunci când alegi să îți construiești o casă trebuie să știi că există o sumedenie de sarcini pe care trebuie să le îndeplinești. Chiar dacă abia ai terminat de renovat, întotdeauna se vor găsi noi lucruri de cumpărat sau de reparat. Astfel, există 6 lucruri pe care orice persoană care locuiește la casă trebuie să le facă măcar o dată pe an, potrivit huffingtonpost.com.

1.  Curăță jgheaburile

Curățarea jgheaburilor reprezintă o activitate foarte importantă și asta pentru că acesta este locul în care se strâng adesea frunze și diverse reziduri. Acumularea acestora împiedică apa sau zăpada să  se strângă în interiorul jgheabului, lucru care poate duce la deteriorarea acoperișului. Este suficient ca acestea să fie curățate o dată pe an.

2. Curăță covoarele

Stând la casă, curățarea covoarelor nu mai este o sarcină care necesită ajutor profesional. Astfel, acest lucru poate fi făcut cu ușurință, mai ales dacă folosim un aparat cu aburi.  Curățarea covoarelor o dată pe an ne scapă de bacterii și ne ajută să ne păstrăm casa curată.

3. Spălă geamurile

Dacă este nevoie, geamurile pot fi spălate și de mai multe ori în decursul unui an. Cu toate acestea, esențial este ca măcar o dată pe an să fie spălate cu simț de răspundere.

4.  Sortează lucrurile

Pentru a avea mai mult spațiu este nevoie ca măcar o dată pe an lucrurile să fie sortate. Această activitate se aplică atât în interiorul casei, cât și în grădină. Tot ceea ce nu este necesar ar trebui aruncat, asta pentru a avea mai mult spațiu de depozitare.

5. Tunde copacii

Pentru a avea o grădină frumoasă trebuie să te ocupi de aranjarea copacilor. Astfel, tunde vârfurile acestora o dată pe an, iar acest lucru va face ca ei să crească și să aibă o formă frumoasă.

6. Scapă de dăunătorii din grădină

Insectele și gândacii îți pot distruge grădina și ar fi bine să scapi cât mai repede de ei. Asigură-te că îți protejezi în fiecare an grădina de acești dăunători, asta dacă îți dorești ca plantele să crească și să îți înfrumusețeze spațiul verde.

Foto: 123rf.com

Citește și:

8 lucruri care nu trebuie să îți lipsească din living

Trucul natural care te ajută să îți împrospătezi casa

Obișnuiești să aprinzi lumânări parfumate în casă? Renunță la acest obicei pentru că îți pune sănătatea în pericol

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco