5 reguli pentru a schimba look-ul casei

5 reguli pentru a schimba look-ul casei

Living

Sfatul designerului.
Stabileste o culoare de baza pentru intreaga incapere. Ast-fel vei crea un fundal unitar pentru decoratiunile camerei. Amplifica senzatia de unitate, folosind nu mai mult de trei culori complementare care sa confere contrast camerei. Introdu in decor imprimeuri mici si mari, care vor scoate in evidenta culoarea de baza.

Aranjeaza mobila in jurul unui singur punct focal (nu confunda cu punctul central al camerei), pentru a-l scoate in evidenta. Orienteaza fotoli-ile catre fereastra sau in jurul ei, astfel incat sa te poti bucura de lumina naturala, ori asaza-le in fata unui semineu, fapt care iti va spori senzatia de confort si tihna.

1. Planificarea – cheia unei redecorari reusite
Inainte sa incepi:

  • Fa o schita detaliata a incaperii, fara sa omiti nisele, arcadele, debaralele, usile si ferestrele. Masoara toate distantele si trece-le pe o lista separata, astfel vei evita orice greseala atunci cand vei cumpara materialele si obiectele de decor necesare.
  • Fixeaza-ti din start cele mai favorabile colturi ale incaperii si decide cum le vei aranja.
  • Gandeste-te la solutii pentru "inaltarea" ferestrelor, astfel incat sa obtii cat mai multa lumina naturala.
  • Niselepot fi scoase in evidenta folosind o culoare-contrast, mai puternica decat restul peretelui respectiv.
  • Asigura-te ca fiecare incapere are propriul ei punct care sa focalizeze atentia privitorului. Daca el nu exista, creeaza unul. Poti folosi o oglinda mare pe un perete sau poti stiliza un colt diferit fata de celelate.
  • Incearca aceste trucuri simple pentru a schimba perspectiva camerei. De exemplu, scoate in evidenta un colt "sters", neutru, folosind doar acolo draperii sau jaluzele verticale.
  • Poti incerca sa creezi un perete multifunctional, impartind spatiul cu ajutorul unor rafturi "presarate" la distante diferite.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni