5 greșeli pe care le faci în duș și care dăunează pielii

De fiecare dată când faci duș, poți comite anumite greșeli care mai degrabă dăunează pielii tale, în loc să îi facă bine. Iată care sunt acestea:

greseli-dus

foto femeie în duș via Shutterstock

Nu îți schimbi buretele

Buretele este un loc nemaipomenit de bun pentru bacteriile care se înmulțesc rapid. Atât pentru că nimeni nu îl spală de câte ori ar trebui (după fiecare folosire, cu apă fierbinte) și nici nu îl schimbă atunci când este cazul (după maximum o lună de folosire zilnică). Chiar dacă îl folosești când te speli, așadar crezi că îl speli și pe el, nu este de ajuns să înlături bacteriile din el.

Te speli pe cap zilnic

Dacă ai părul gras, cu cât te speli mai mult, cu atât se va îngrășa mai repede. Șamponul usucă scalpul și îndepărtează uleiurile naturale (sebumul) din păr și din această cauză corpul tău produce tot mai mult, ca să compenseze pierderea. Încearcă să rărești zilele în care te speli – o dată la două zile ar trebui să fie un început bun, până vezi că problema devine mai puțin evidentă, apoi poți trece la spălat o dată la trei zile. Îți poți clăti scalpul și cu oțet natural de mere diluat în apă, o dată pe săptămână, ca să echilibrezi pH-ul pielii.

Faci duș cu apă fierbinte

Cu cât apa este mai fierbinte, cu atât pielea se usucă mai tare și chiar afecțiunile pielii sunt exacerbate. O temperatură mai scăzută a apei este indicată, ca să nu apară probleme – asta nu înseamnă că trebuie să te speli cu apă rece, ci apa călduță este de ajuns.

Te speli pe dinți în timp ce faci duș

Sunt destul de multe persoane care încearcă să mai economisească un pic de timp și se spală pe dinți în timp ce fac duș. Ei bine, specialiștii nu recomandă acest comportament, pentru că nu acorzi destulă atenție sănătății danturii. Ar trebui să îți periezi dinții timp de două minute ca să îndepărtezi toate bacteriile din cavitatea bucală, ce s-au înmulțit peste noapte.

Îți exfoliezi pielea în fiecare zi

Chiar dacă nu folosești un produs special destinat exfolierii, ci un burete, tot înseamnă că îți exfoliezi pielea. Nu este un obicei de făcut în fiecare zi, pentru că pielea ta poate deveni foarte uscată sau, din contră, foarte grasă, ceea ce înseamnă că va fi și mai susceptibilă la efectele bacteriilor. Exfoliază-ți pielea doar o dată sau maximum de două ori pe săptămână.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate