8 informații pe care le-am crezut cu toții, dar sunt false

Oamenii de știință efectuează atât de multe studii pentru a clarifica informații care s-au propagat în rândul oamenilor de ani de zile și care sunt luate drept adevărate. Iată câteva dintre aceste 'adevăruri' care sunt, de fapt, doar mituri:

informatii-gresite

 foto femeie învățând via Shutterstock

Mare Zid Chinezesc se vede din spațiu?

Sunt mulți care zic că Marele Zid Chinezesc este vizibil din spațiu, dar nici măcar nu au fost în spațiu ca să vadă cu ochii lor că… nu este adevărat. Astronauții care orbitează în prezent în jurul Pământului nu îl pot vedea.

Napoleon Bonaparte era mic de statură

Și aceasta este doar o poveste. Napoleon avea cu puțin peste un metru și jumătate, însă era chiar înalt pentru vremea sa. Oamenii din ziua de azi sunt mult mai înalți decât cei care au trăit în secolele 18-19.

Taurii urăsc culoarea roșu

Culoarea roșie a pelerinelor este doar de show. Taurii nu văd culorile, de fapt, ci reacționează violent atunci când îi văd pe matadori fluturând pelerina. Pentru ei este o amenințare.

Dacă atingi un pui de pasăre, mama lui nu-l va mai lua înapoi

Și acesta este un mit. De fapt, păsările au un simț al mirosului destul de limitat și nu simt mirosul de 'om' pe puiuț. Nu își abandonează puii dacă îi atingi.

Dacă înghiți guma de mestecat, îți rămâne în intestine

Guma de mestecat nu este digerabilă de către stomacul omenesc, însă asta nu înseamnă că va rămâne în intestine. Gustul, aromele și alte ingrediente digerabile sunt absorbite, însă cauciucul propriu-zis din care este făcută guma trece prin sistemul digestiv și este eliminată fără probleme.

Einstein nu era bun la matematică?

Ceva vreme s-a vehiculat că Albert Einstein a picat la matematică în școală, dar acesta a fost doar un zvon răutăcios. Mai exact, omul de știință a picat un exam de intrare într-o școală, însă a avut rezultate deosebit de bune la matematică.

Nu înota imediat după ce ai mâncat

Nu este bine să înoți după ce mănânci pentru că poți face crampe și chiar poți vomita din cauza lor, susțin foarte mulți oameni. Din contră, alcoolul este cel care poate cauza această reacție în timp ce înoți. În schimb, dacă înoți cu un stomac plin te vei simți mult mai obosit și nu vei putea respira regulat.

Zone diferite pe limbă pentru gusturi diferite

Mai multe studii au demonstrat științific că limba este acoperită de aceleași papile gustative în orice zonă și nu are zone diferite pentru fiecare gust în parte cum s-a crezut până în prezent.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse