4 semne că bărbatul de lângă tine e indisponibil emoțional

4 semne că bărbatul de lângă tine e indisponibil emoțional

Ai fost vreodată în preajma unei persoane de care ai simţit că nu te poţi apropia emoţional? Te afli într-o relaţie cu o persoană care e mai tot timpul prinsă cu alte treburi, de cele mai multe ori, mult mai importante? Eşti pregătită să afli cum să traduci  indisponibilitatea emoţională din relaţiile tale? 4 semne că bărbatul de lângă tine e indisponibil emoțional

1.Comportament evaziv: o astfel de persoană se angajează în relaţii cu uşurinţă, dar ai impresia  că nu spun aproape nimic relevant despre sine, ci se eschivează în spatele unor replici lacunare, din care nu primeşti informaţii esenţiale despre viaţa, familia sa ori prietenii apropiaţi. Adesea surpinzi o astfel de persoană invocând scuze pentru indisponibilitatea sa emoţională prin faptul că tinde să se angajeze în activităţi care implică distanţarea în cadrul relaţiei voastre.

2.Nevoia de control exagerată reiese din atitudinea adesea rigidă pe care o au cu privire la schimbările propuse de partener. Nu sunt dispuşi să-şi modifice cu uşurinţă rutina sau planurile pentru o întâlnire romantică. Adesea, pot privi aceste schimbări bruşte drept compromisuri care duc la pierderea controlului asupra partenerului. De cele mai multe ori în spatele acestei nevoi de control se află o foarte mare anxietate care ar putea creşte dacă planurile se schimbă şi vor fi luaţi pe nepregătite.

3. Abuzul emoţional de care adesea dau dovadă prin aceste comportamente de evitare, ascundere, secretizare, neglijare maschează incapacitatea de a fi intimi, acest lucru rănind persoanele din jurul său. Mai mult, au tendinţa de a se purta cu superioritate faţă de persoanele străine sau chiar cu apropiaţii din cauza indisponibilităţii lor emoţionale. A te apropia autentic faţă de ceilalţi necesită încredere, timp, răbdare, resurse pe care ei au mare nevoie să le fructifice. Observă cum anume îşi gestionează mânia sau supărarea şi cum se comportă în prezenţa ta cu alte persoane. Observând aceste detalii poţi afla şi cum se raportează la tine în absenţa ta.

4.Comportament seductiv: o astfel de persoană afişează interes, curiozitate pentru tine, flirtează, dar când lucrurile evoluează va simţi nevoia să pună limite, deoarece devine nesigură cu privire la ce-şi doreşte. Această atitudine maschează, în realitate, slaba sa încredere în propriile atuuri, în propria persoană şi inconştient va respinge partenerul deoarece simte că nu îi va putea face faţă.

Pe de altă parte, este necesar ca atunci când doreşti să te bucuri de o relaţie sănătoasă să îţi verifici propria disponibilitate emoţională. Cum? Răspunzând la întrebări care ţin de  comportamentul tău : Se întâmplă să eviţi întâlnirile? Eşti furioasă pe trecutul tău sau pe un fost partener? Crezi că nu ai nevoie de nimeni ca să nu „pierzi' sentimentul de independenţă? Îţi vine adesea greu să vorbeşti despre tine, despre emoţiile tale, despre planurile tale? Crezi că o relaţie acum te-ar „sufoca'?

Şi poate că ai dreptate să simţi toate aceste lucruri, poate ai fost rănită sau aşteptările tale nu au fost îndeplinite, poate eşti prea obişnuită cu atitudini negative ca să mai poţi vedea şi accepta binele din partea unei persoane de sex opus. Sunt sigură că vei găsi răspunsul la un moment dat. Poate singură sau de ce nu, ai putea să îţi oferi şansa de a fi asistată de un profesionist în domeniu şi de a înţelege mai bine propria dinamica interioară care influenţează toate relaţiile tale.

Foto: 123rf

Citeste și:

100% orgasm: Top 4 poziții care-ți garantează plăcerea maximă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex