4 idei deosebite pentru amenajarea locuinței tale

Fiecare cameră din casa ta are specificul ei, iar acest lucru trebuie să se reflecte atât în culorile în care vopsești pereții, cât și în designul mobilierului. Din fericire, domeniul designului interior e unul foarte dinamic, cu tendințe care se schimbă des, generând mereu noi idei de decor și amenajare a diferitelor camere din casă. În consecință, ai o paletă largă de opțiuni la dispoziția ta:

Balconul

Balconul este un spațiu rareori valorificat de proprietarii de apartamente, însă asta este o greșeală. Chiar și cele mai mici balcoane se pot transforma în colțuri de relaxare, unde poți să servești o cafea la aer sau doar să petreci puțin timp la soare. Cu siguranță ai multe idei pentru amenajarea balconului, dar înainte de a le pune în practică, măsoară cu atenție spațiul din balcon și asigură-te că ai suficient spațiu pentru tot ce vrei să faci. Nu vrei ca balconul tău să devină prea aglomerat.

O variantă deosebită pentru amenajarea balconului este cu ajutorul vegetației. Dacă iubești natura, poți să o aduci mai aproape de tine; spațiul din balcon se poate transforma într-un refugiu de verdeață, pentru tine și familia ta. Poți transforma pereții balconului în grădini verticale cu ajutorul unor rafturi de lemn sau de metal, pe care să așezi ghivece de flori.

De asemenea, poți adăuga decorului ghivece suspendate și ghivece de perete, lucru care îți va economisi mult spațiu pe podea, unde poți așeza o măsuță și 2 scaune mici. Astfel vei putea bea cafeaua în propria ta grădină, chiar și în mijlocul orașului.

Livingul

Livingul casei tale e locul unde primești toți musafirii tăi. Este un spațiu foarte important, care ar trebui să reflecte personalitatea și gusturile tale, dar în același timp să fie comod și primitor pentru vizitatori. Dacă vrei un decor modern, dar în același timp, ieșit din comun, optează pentru o temă nautică. Acest tip de design îmbină culorile alb și albastru cu nuanțe de gri și diferite elemente decorative nautice, pentru a crea un efect cromatic foarte plăcut, dar și foarte diferit.

Dacă vrei o ambianță mai relaxată, orientată mai degrabă către confort, optează pentru mobilier din lemn natural, cu tapițerie de culoare gri și pereți albi, în nuanțe complementare cu mobilierul. Piesa centrală a decorului va fi canapeaua, pe care o poți decora cu câteva perne de culori diferite, pentru puțin contrast.

Bucătăria

Oamenii petrec foarte mult timp în bucătărie, așa că e foarte important ca decorul acesteia să fie pe gustul tău, dar și să te poți mișca cât mai ușor în interior când gătești. Pentru un decor modern, optează pentru nuanțe de alb și electrocasnice din inox, dar nu te opri aici. Câteva pete de culoare, precum niște taburete și o lustră de culoare roșie sau verde vor face un contrast puternic cu restul camerei și vei obține un efect cromatic original.

Alternativ, poți încerca un design vintage, cu elemente de decor specifice, la care se va potrivi foarte bine o piesă decorativă centrală, care să iasă în evidență. Aceasta poate fi un afiș mare sau un raft de lemn, cu spații pentru condimente, pe care îl poți așeza pe unul din pereții liberi. Totodată, ar trebui să adaugi și câteva piese de mobilier în ton cu designul camerei, precum o masă, niște taburete sau chiar o insulă din lemn.

Dormitorul

Cuvântul de ordine în decorul dormitorului tău ar trebui să fie confortul. Dormitorul e camera în care vii să te odihnești și să te relaxezi, iar decorul camerei ar trebui să reflecte acest lucru. Pentru asta, poți opta pentru un dormitor monocromatic, în care mobilierul să aibă același nuanțe cu pereții sau covoarele din cameră.

Conform Elle Decor, un dormitor monocromatic te ajută să obții un spațiu mai deschis și mai aerisit, în care să te poți destinde ușor atunci când mergi să te odihnești. Cea mai des folosită culoare în dormitoarele monocromatice este albul, pentru că este o culoare neutră, care nu obosește ochii. Asta nu înseamnă însă că nu poți opta și pentru alte nuanțe precum albastru sau chiar maro, dacă vrei un dormitor cu un stil mai tradițional.

Sursă foto: Shutterstock

Vezi şi cum să cureţi rosturile de la gresie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Home deco