Dușul cu apă rece face cât 100 de flotări… și numai

dusul-rece

Oamenii de știință au recunoscut beneficiile pentru sănătate ale dușurilor reci chiar dacă pe majoritatea oamenilor, doar gândul la un asftel de duș îi face să tremure. Cunoscutul sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut Alexandru Pleșea, supranumit „Antrenorul Minţi', crede că sunt cel puțin șase motive sănătoase pentru care dușurile reci ar trebui să intre în „meniul' tău zilnic:

  1. Reduce inflamațiile. Terapia cu dușuri reci functionează prin redirecționarea sângelui de la zonele periferice spre vasele de sânge profunde, limitând inflamația și îmbunătățind circulația sângelui.
  2. Te ține în stare de alertă. Dușurile reci te obligă să respiri adânc, iar efectul este că ridici nivelul oxigenului, iar creierul tău se trezește. Simultan corpul tău împinge sângele spre organe, rezultând într-o circulație mai bună care echivalează cu efectul obținut atunci când faci exerciții moderate.
  3. Arde grăsimile. Dușurile reci cresc rata metobolismului, care are un efect benefic în arderea grăsimilor fiind astfel asociate cu o talie mai subțire și în plus, moderează zahărul din sânge.
  4. Cresc imunitatea. Studiile dovedesc că expunerea repetată la rece ridică imunitatea influențând actvitatea limfocitelor cytotoxic T. Rezultatul este răspunsul organsimului la expunerea la presiunile naturale care face ca sistemul nervos să aibă o mai mare toleranță la stres și la boli.
  5. Îmbunătățesc starea de spirit. Există probe care sugerează că un duș rece – din cauza densitătii ridicate ale receptorilor de rece de pe pielea noastră – trimite un val de impulsuri electrice către creier, dând astfel un efect anti-depresiv.
  6. Întăresc voința. „Am auzit poate că voința este ca un mușchi, cu cât exersăm mai mult, va deveni mai puternică. Este adevărat și ca să ne întărim voința, un duș rece dimineața poate avea același efect ca 100 de flotări. Este greu la început dar este o atitudine nouă pentru sănătate pe care corpul o folosește pentru longevitate. Memoria vie, procesele și funcțiile interne, vindecarea proprie, recuperarea vitalității sunt cu adevărat menținute și ajutate prin voința celui care face câte un scurt duș rece pe zi', conchide psihologul Alexandru Pleșea.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cristalul care vindecă rănile sufletești. Trebuie să îl ai tot timpul cu tine!

Cum te poți apăra de atacul vampirilor energetici

Care sunt beneficiile rugăciunii. Au fost demonstrate științific

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie