Substanțele chimice din produsele cosmetice îți pot afecta sănătatea

Substanțele chimice din produsele cosmetice îți pot afecta sănătatea

În cadrul unui studiu, o echipă de la Universitatea George Mason a analizat legătura dintre substanțele chimice utilizate în produsele cosmetice și schimbările hormonale.

Este ceva la care majoritatea femeilor nu se gândesc de două ori, dar un nou studiu îngrijorător sugerează că purtarea machiajului ar putea avea unele efecte secundare neașteptate.

Cercetătorii au descoperit că substanțele chimice găsite în produsele cosmetice pot afecta nivelul de estrogen.

Dr. Anna Pollack, care a condus studiul, a declarat: “Acest studiu este primul care examinează amestecurile de substanțe chimice utilizate pe scară largă în produsele de îngrijire personală în raport cu hormonii la femeile sănătoase, de vârstă reproductivă, folosind măsuri multiple de expunere pe parcursul menstruației”.

Echipa a analizat 509 de probe de urină de la 143 de femei cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, care nu aveau condiții de sănătate cronice. Analizele au arătat că probele de urină conțin substanțe chimice, inclusiv parabeni și benzophenone.

Aceste substanțe chimice sunt asociate cu reducerea hormonilor de reproducere atunci când femeile sunt expuse la ele.
Cu toate acestea, alte combinații de substanțe chimice au fost asociate cu creșterea hormonilor de reproducere – subliniind complexitatea acestor substanțe chimice.

Dr. Pollack a adaugat: “Ceea ce ar trebui să luăm de la acest studiu este că trebuie să fim atenți cu privire la substanțele chimice din produsele cosmetice și de îngrijire personală pe care le folosim.
“Avem indicatori că substanțele chimice, cum ar fi parabenii, pot crește nivelul de estrogen.

 

Iulia Sandu

Foto; Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate