Pasiunea și dorința sculptate în piatră

Vezi pozele

Se spune că este una dintre cele mai fidele transfigurări ale iubirii carnale din istoria artei. Magnifica sculptură din marmură a lui Auguste Rodin îți fură mințile doar uitându-te cu atenție la detalii… A fost denumită simplu: Sărutul. Și în timp ce mângâi cu privirea trupurile goale și tonifiate ale celor doi, realizezi cât de genial a fost surprinsă pasiunea și dorința… chiar dacă sculptate în piatră.

“Sărutul acesta sculptat în marmură este nemuritor”, spun cei care au avut privilegiul să vadă opera de aproape, aflată în Muzeul Rodin.

Se spune că este cea mai căutată sculptură de către tinerii îndrăgostiți aflați în Paris, dar puțini știu istoria din spatele acestei lucrări de artă. La prima vedere, senzația pe care ți-o insuflă acest sărut pasional este de libertatea absolută, erotism și lipsă de griji.

Cel mai probabil, doar erotismul este valabil în această ecuație, pentru că libertatea și lipsa de griji nu se justifică având în vedere faptul că Auguste Rodin a înfățișat un cuplu de adulterini inspirat fiind de Infernul lui Dante. Denumirea inițială a fost Faith (Destin), iar principala intenție a fost dezvăluirea iubirii ilicite dintre Paolo și Francesca pe care Dante i-a întâlnit în al doilea cerc al iadului.

Din povestea originală aflăm că Francesca s-a îndrăgostit de Paolo în timp ce îi citea acestuia povești și poezii de iubire platonică. Când soțul Francescăi a aflat de dragostea care s-a înfiripat între cei doi, i-a înjunghiat fără milă.

Rodin a ales să creeze o operă de artă în care să înfățișeze primul sărut dintre amorezi.

foto: Facebook

Citește și:

Gianina din Las Fierbinți într-un rol așa cum nu ai crezut vreodată

Vrei să scrii o carte… dar nu știi cum? Iată un secret al scriitorilor:

Jurnalul Aurorei Serafim', un roman de dragoste într-o epocă de ură

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse