Vrei să scrii o carte… dar nu știi cum? Iată un secret al scriitorilor:

Îţi imaginezi adesea că viața ta ar putea fi transpusă într-o carte? Cum ar fi să ai o carte a ta, în care să regăsești momentele trăite atât de intens? Ai putea să o citești iar și iar, să retrăiești acele clipe și chiar să le împarţi cu cei din jur. De la a-ți dori și până la a realiza este cale lungă, mai ales dacă nu ești înzestrată cu talent la scris. Dar există soluţii pentru ca tu să te poţi bucura de o carte pe a cărei copertă să fie trecut numele tău de autor. Așadar, vrei să scrii o carte… dar nu știi cum? Iată un secret al scriitorilor:

Când te gândești la a avea o carte, te gândești automat și la cei care o vor citi peste ani și ani. Poate că din dorinţa aceasta a oamenilor de a lăsa în urma lor ceva s-a născut o nouă meserie: ghost writer. În alte țări termenul este foarte cunoscut, iar scrisul este o afacere frumoasă din care un ghost writer poate câștiga pe măsura talentului său. Desigur că avantajele sunt valabile pentru ambele părți, autorul având la finalul contractului o carte semnată de el, scrisă de altcineva. La noi această meserie abia acum începe să își facă apariţia, de aceea este bine să știm ce înseamnă.

           Vrei să scrii o carte… dar nu știi cum? Iată un secret al scriitorilor: ce înseamnă mai exact să apelezi la un ghost writer?

A încheia un contract cu un ghost writer nu are nicio legătură cu plagiatul. Persoana care se obligă prin contract să îţi scrie o carte va folosi doar texte creaţii proprii și originale. Tu îi vei spune cum vrei să îți scrie cartea, ce capitole să cuprindă. Veți stabili de comun acord obiectivele colaborării, termenele de predare a cărţii, suma de bani pe care o vei plăti integral sau în rate pentru manuscris. Pe parcursul scrierii, vei putea să citești și să-i dai indicaţii pentru ca rezultatul final să fie cel pe care îl dorești.

Când contractul va ajunge la termen, ghost writerul tău îţi va preda cartea cu care te vei putea prezenta la edituri pentru a solicita publicarea ei. Este important de știut că un ghost writer doar scrie cartea, nu se ocupă și de publicarea ei. Numele său va rămȃne necunoscut, conform clauzelor de confidenţialitate, iar tu te vei putea bucura de succes.

foto: Shutterstock

Citește și:

5 idei pentru o petrecere cu fetele

Cum poți folosi tehnologia pentru a trăi mai sănătos. 5 gadgeturi pentru viața de zi cu zi

Ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte