Cum poți trăi o viață lipsită de stres? Trebuie să faci acest lucru o dată pe săptămână

Cum poți trăi o viață lipsită de stres

O viață lipsită de stres a devenit un ideal greu de atins pentru o mulțime de persoane, luând în calcul timpul prelungit pe care acestea îl petrec rezolvând sarcini legate de job. Momentele de relaxare și timpul liber sunt din ce în ce mai puține, iar acest lucru are efecte negative asupra calității vieții.

Meditația, sportul sau odihna sunt acele lucruri care îi pot ajuta pe oameni să scape de agitația din jurul lor, să se deconecteze și să își încarce bateriile. Pe lângă aceste metode, cercetătorii vorbesc despre un obicei banal care le poate oferi oamenilor o viață lipsită de stres și care este la îndemâna oricui.

Cum poți trăi o viață lipsită de stres?

O viață liniștită, fără dureri de cap și fără stres poate fi un vis devenit realitate pentru toți cei care reușesc să verse câteva lacrimi măcar o dată pe săptămână. Deși acest lucru poate fi greu de înțeles, profesorul Hidefumi Yoshida a vorbit despre beneficiile pe care plânsul le are la nivelul psihicului.

“Plânsul este mult mai eficient decât râsul sau somnul în reducerea stresului. Dacă plângeți o dată pe săptămână, puteți trăi o viață fără stres”, a spus Hidefumi Yoshida, potrivit independent.co.uk.

Profesorul spune că vizionarea filmelor cu un puternic impact emoțional, ascultarea melodiilor triste sau citirea unor romane care pun foarte mult accentul pe dramă pot avea beneficii uriașe asupra sănătății mintale, îmbunătățind funcționarea sistemului nervos parasimpatic, lucru care poate încetini ritmul cardiac și poate oferi un moment de liniște și relaxare minții.

O cercetare din 1981 sublinia modul în care plânsul putea contribui la eliminarea endorfinelor, dându-le oamenilor sentimente de fericire. Un alt studiu realizat în 2008 vine în sprijinul acestei ipoteze. Cercetarea a ținut sub observație peste 3.000 de oameni, descoperind că plânsul i-a făcut pe aceștia să treacă mai ușor peste situațiile dificile.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum te poate ajuta brânza cottage să slăbești? Uite când să o consumi pentru a obține rezultate rapid

Ce ar trebui să faci pentru a te trezi plină de energie și binedispusă?

Cum poți scăpa de mirosul neplăcut din dulapuri? Așa îți poți confecționa singură odorizantele care să rezolve această problemă

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse