Locul unde se întâmplă minuni. Este pe o străduță din București…

Manastirea Radu Vodă

Există oameni și locuri. Oameni care cred în minuni și le caută, uneori cu ultima suflare, când singura speranță le este Dumnezeu. În mijlocul Bucureștiului, bine ascuns de ochii celor mai puţin credincioși, se află Mănăstirea Radu Vodă. Este locul unde se întâmplă minuni…

Situat pe strada cu același nume, într-o oază de liniște și verdeaţă, lăcașul de cult pare că adăpostește în el vieţile multor oameni, cu bucuriile și greutăţile lor. Odată ce pășim pe poarta mănăstirii timpul se oprește în loc. Locul materialului este preluat de imaterial, iar rugăciunile și liniștea acoperă sufletul.

Locul unde se întâmplă minuni. Ce face ca acest loc să fie atât de special?

Biserica adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie despre care se spune că este făcător de minuni. Sfântul Nectarie s-a născut la data de 1 octombrie 1846 într-un orășel al Traciei, Silivria. A fost botezat cu numele Anastasie. A fost un copil sărac, dar și-a dorit mult să înveţe și a ajuns preot. Erau zile în care hrana sfântului consta într-o bucată de pâine și câteva măsline. Viaţa nu l-a scutit de suferinţă nici la maturitate. A avut parte de numeroase încercări pe care le-a depășit cu multă credinţă și rugăciune. A trecut la cele veșnice pe un pat de spital, la data de 8 noiembrie 1920, după lupta cu cancerul. încă de atunci s-a dovedit a fi făcător de minuni. Un jandarm aflat în salon cu sfântul Nectarie, s-a atins de hainele acestuia și s-a vindecat. De aceea creștinii ȋl consideră vindecător de cancer.

sfantul nectarie - moaște

Anual mii de oameni din întreaga țară vin să se roage la moaștele sfȃntului Nectarie din biserica Mănăstirii Radu Vodă. Mulţi bolnavi de cancer sunt sfătuiţi să meargă să se spovedescă, să se roage cu credinţă la moaștele sfântului și să își ungă părţile trupului afectate de boală cu ulei din candela care arde permanent lângă racla sfântului. În acest fel, mulţi credincioși au mărturisit că au câștigat lupta cu boala sau că au primit, prin rugăciune, puterea de a lupta, de a urma tratamentele chinuitoare, având încredere că se vor vindeca.

La intrarea ȋn curtea mănăstirii se găsește un mic magazin cu obiecte bisericești de unde se poate achiziţiona Acatistul Sfântului Nectarie. Este bine ca acesta să fie citit zilnic, timp de 40 zile, de persoanele care caută vindecarea sau care vor să își pună ordine în viaţă.

41971900_525363144576205_2457379041783578624_n

Foto: Facebook Mănăstirea Radu Vodă

Citește și:

Îți sună cunoscut: Mere, pere în panere….?'

Ai tendința de a ridica tonul în discuțiile cu cei din jur? Uite cum poți scăpa de acest obicei deranjant

Optimiştii trăiesc mai mult. Ştii care sunt secretele lor?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse