Cum a apărut Fecioara Maria la Fatima

Minunile se întâmplă zilnic. De acest lucru nu trebuie să ne îndoim. Problema este că nu mai avem resurse în noi să le identificăm, să le percepem și să le recunoaștem. Ceea ce s-a întâmplat la începutul secolului trecut când trei copii au văzut cum a apărut Fecioara Maria la Fatima pe un câmp, este deja un subiect dezbătut, recunoscut de Vatican și răstălmăcit de scepticii din toată lumea. 

Cum a apărut Fecioara Maria la Fatima

În ziua de duminică, 13 mai 1917, frații Jacinta (7 ani) și Francisco Marto (11 ani) se aflau împreuna cu verișoara lor, Lucia dos Santos (10 ani) cu turmele de oi pe un câmp de lângă un sat numit Fatima din Portugalia. La un moment dat, brusc, cerul s-a acoperit cu nori veniți parcă de nicăieri și s-a pornit o furtună cu tunete și fulgere înspăimântându-i pe cei trei copii. După ce un fulger strălucitor a luminat totul în fața lor, copiii au văzut deasupra unui mic stejar, o făptură care strălucea, învăluită în abur.

”Era o doamnă”, au spus micuții, “mică de statură, îmbrăcată în alb, cu o manta lungă. Nu își mișca fața și nu își îndoia genunchii atunci când înainta spre noi.”

Doamna le-a spus copiilor să aibă credință în Dumnezeu, să se roage neîncetat pentru că astfel, va reveni în același loc la data de 13 a fiecarei luni. Ajunși în sat, cei trei copii au spus mai departe cele întâmplate, iar numărul curioșilor, sceptici sau credincioși creștea de la o lună la alta. Era ziua de 13 octombrie 1917, ziua când Doamna le-a făgăduit copiilor ca va face o minune menită a-i convinge pe toți să vadă și să creadă. În acea zi de toamna pe câmpul de la Fatima s-au strâns 70.000 de oameni. Era frig, înnorat și ploua. Un fulger puternic a brăzdat cerul, Doamna în haine de lumină a apărut, însă niciunul din cei prezenți nu au putut-o vedea cu excepția celor trei copii. Cu toate astea, oamenii prezenți în număr copleșitor de mare au fost fost martorii unui eveniment nemaiîntâlnit.

Pope Francis in Fatima - Portugal

Minunea Soarelui

Astfel au denumit întâmplarea ziarele din Portugalia. “Minunea Soarelui” a fost urmărită de toți cei prezenți. Un martor ocular a relatat în presa vremii, cum a văzut și cum a perceput ceea ce s-a întâmplat pe câmp în data de 13 octombrie. Conform spuselor lui, ploaia a încetat brusc, iar soarele a apărut ca un disc de argint, instabil, tremurător. S-a învârtit cu o viteză amețitoare, ca o roată de foc, lansând în toate direcțiile jerbe de lumină. Când s-a oprit a devenit și mai luminos. Apoi s-a desprins de pe fir­ma­ment și și-a reluat locul pe cer. Totul a durat doar 10 minute.

foto: youtube, Hepta

Citește și:

Mărturiile supraviețuitorilor de la Hiroshima. Nici unul nu-și explică de ce a supraviețuit și nimeni nu-și amintește să fi auzit zgomotul exploziei

Plantele carnivore au moduri surprinzătoare de a-și prinde prada

Arnold Schwarzenegger a făcut o declarație incendiară. Americanii sunt șocați!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse