În China se reconstruiește una din cele 7 minuni ale lumii. Iată o galerie unică de fotografii…

Hanging gardens take shape in ShanghaiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

China pune la cale un proiect îndrăzneț: reface, într-o formă cât mai spectaculoasă, Grădinile Suspendate ale Babilonului. Acestea au existat pe teritoriul vechiului Imperiu Babilonian și sunt cunoscute astăzi ca fiind una din cele șapte minuni ale lumii.

De-a lungul istoriei omenirea a știut că celebrele grădini au fost construite de regele Imperiului Babilonian, Nabucodonosor al II-lea pentru una dintre soţiile sale. Unii istorici nu sunt tocmai de acord cu această legendă. Ei spun că regelui Ninus, întemeietorul oraşelor Ninive şi Babilon este responabil pentru crearea unor asemenea minunății, inspirat fiind de soția sa, Semiramida.

Grădinile suspendate ale Babilonului ascundeau o inginerie demnă de lumea contemporană. Ele ocupau o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi construite gradual în patru terase de sus în jos până la 77 de metri. Terasele erau pline cu vegetație din mai multe specii şi udată cu ajutorul unor maşini hidraulice. Apa era luată din râul Eufrat și transportată pe toate nivelurile. Pe sub rădăcinile plantelor se afla o serie de canale, care umezeau neîncetat pământul.
Imagini cu proiectul aventuros de pe șantierul complexului comercial din Shanghai au fost publicate de curând în presa internațională, iar analogia cu Grădinile suspendate ale Babilonului a venit aproape instantaneu. Proiectul chinezilor se va numi însă, 1000 de copaci și aparține arhitectului britanic Thomas Heatherwick. Atunci când va fi terminat, un număr de 1000 de copaci vor fi plantați pe diferite etaje, înconjurați de verdeață și… birouri.

Deși asemănarea cu una din cele 7 minuni ale lumii este izbitoare, arhitectul a declarat că inspirația lui a fost Muntele Hua din China, celebru pentru peretele abrupt și terasat unde doar cei mai curajoși cățărători ai lumii se încumetă să-l traverseze.

Foto: Hepta

Citești și:

3 metode care prelungesc durata de viaţă a gadgeturilor tale preferate

La ce pericol te expui atunci când urmărești imagini șocante la TV? Uite de ce ar trebui să eviți aceste programe

Cum să faci o baie detoxifiantă? Îți va schimba starea de spirit, iar pielea ta va fi mult mai sănătoasă

 


 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse