3 reguli de aur pentru decorarea apartamentului. Vei rămâne cu o mulțime de spațiu în casă

3 reguli de aur pentru decorarea apartamentului. Vei rămâne cu o mulțime de spațiu în casă

Dacă știi aceste reguli de aur, orice apartament se poate transforma într-o locuință încăpătoare și bine organizată.

Când vine vorba despre decorarea unui apartament, spațiul pare mereu să ridice probleme. De-a lungul timpului se adună o mulțime de lucruri, iar depozitarea lor pare pe an ce trece mai dificilă, nu-i așa? Există, însă, câteva trucuri care vor da o nouă dimensiune casei tale, o vor face mai ordonată și suficient de încăpătoare pentru toată familia. Iată care sunt regulile de aur pentru decorarea unui apartament:

  1. Bucătăria, locul special din casă. Care este cel mai important principiu când o decorezi

Bucătăria, încăperea denumită sugestiv „inima casei' trebuie abordată cu cea mai mare grijă când vine vorba despre decor. De obicei, bucătăriiile de apartament sunt destul de mici, iar aici trebuie să gătim, să avem spații de depozitare, dar și loc suficent pentru a lua masa în familie. Tocmai de aceea alegerea mobilierului și a celorlalte obiecte de aici devine o adevărată provocare.

Cel mai important principiu de care trebuie să ții cont când vine vorba despre bucătărie este regula proporțiilor. Ce înseamnă asta? Că obiectele de mobilier trebuie să respecte întru totul dimensiunea camerei. Din păcate, însă, foarte multe persoane greșesc și aleg fie o mobilă de bucătărie prea mare, fie o masă de dimensiuni prea mari. Vei găsi soluțiile cele mai utile în acest ghid pentru amenajarea bucătăriei, în care poți vedea și câteva imagini concludente și care te vor inspira în alegerea obiectelor potrivite pentru cea mai specială încăpere din casa ta.

  1. Folosește la maximum spațiul nefolosit. Care este acela și ce utilități îi poți da

În orice locuință există spații nefolosite și de a căror potențial nu suntem conștienți întru totul. Este vorba despre colțurile camerelor, despre holuri, dar și despre spațiile din partea superioară a camerei.

În colțuri poți amplasa fie dulapuri speciale pentru colț, care au o formă ce se încadrează perfect în spațiul acela și care îți vor oferi spațiu de depozitare în plus. Tot în colțuri poți așeza și un birou cu forma perfect adaptată acestei zone. În holuri poți așeza dressinguri înalte până în tavan, dar înguste, în ele poți pune hainele pe umerașe și alte obiecte de uz casnic – scule pentru reparații, truse de cusut, îmbrăcăminte de iarnă (mănuși, fulare, căciuli etc.). Când vorbim despre spațiile din partea superioară a camerei ne referim la suspendarea dulapurilor, un truc ce va mări vizual dimensiunea camerei. Nu uita nici de obiectele de mobilier special gândite pentru a salva spațiu – paturile cu sertare laterale, de pildă. În felul acesta poți elibera de aglomerație camera copilului, dormitorul, dar și livingul.

  1. Cum să folosești corect culorile în fiecare cameră din casă

Culorile dictează atmosfera dintr-o cameră, iar regula supremă când vine vorba despre utilizarea lor într-o locuință mică este să optezi pentru nuanțe deschise și să nu folosești prea multe imprimeuri.

Am vorbit despre cum să abordezi decorarea bucătăriei din punct de vedere practic, însă adesea culorile pot avea o putere mai mare asupra spațiului decât obiectele în sine. În această încăpere sunt recomandate culorile calde, însă nu cele puternice, pentru că vor încărca vizual camera. Folosește, așadar, galben pai, roz pal, oranj deschis sau bej. În dormitor culorile cele mai potrivite sunt albastrul deschis și culoarea lavandei. Și de această dată trebuie să alegi culori deschise, pentru ca încăperea să pară mai mare. În living și în camera copilului sunt potrivite nuanțele deschise de verde, o culoare ce ajută la relaxare și care oferă oricărui spațiu un aer vesel.

Acestea sunt cele mai importante și mai  simplu de urmat reguli când vine vorba despre decorarea unui apartament. Ține cont de ele și vei vedea că o locuință se transformă complet.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Home deco