24 de alimente-medicament

24 de alimente-medicament

hepta_1362656

Descopera incredibilul izvor de sanatate care se gaseste in hrana ta zilnica. Vei afla ca alimentele nu-ti astampara doar foamea, ci sunt si veritabile medicamente.

1 – Merele si perele

• reduc nivelul colesterolului din sange

• ajuta la digestie

• contin multe vitamine si minerale: betacaroten, vitamina C, acid folic, calciu, magneziu, iod, fosfor si potasiu

• perele stimuleaza secretia hormonilor tiroidieni

• fortifica sistemul imunitar

• au efect antiinflamator

• te ajuta sa-ti refaci fortele

• au un usor efect laxativ si diuretic

2 – Bananele

• sunt o sursa bogata in proteine si potasiu

• au calitati energizante importante

• te ajuta sa lupti impotriva insomniei, depresiei si problemelor premenstruale

• contin antioxidanti, beta-caroten si vitamina C

• contin vitamina B6, care ajuta la prevenirea bolilor de inima si la buna functionare a sistemului nervos

• o hrana excelenta in perioadele de convalescenta – sunt usor de digerat si fac pofta de mancare

• bananele foarte coapte diminueaza simptomele neplacute provocate de diaree

3 – Pestele (somon, sardele)

• ajuta memoria si alte functii ale creierului

• previne aparitia bolilor de inima

• previne aparitia cheagurilor de sange

• reduce riscul aparitiei cancerului

• reduce riscul atacurilor cerebrale

• cercetarile arata ca acizii grasi Omega-3 ajuta la ameliorarea artritei reumatoide

• folosit in tratarea bolilor de piele, cum ar fi psoriazisul, dermatitele si eczemele

• contine vitamina E cu efect antioxidant

• reprezinta una dintre cele mai bune surse de seleniu mineral, element care previne aparitia cancerului

• carnea anumitor specii de peste contine triptofan, un aminoacid care ajuta in cazul tulburarilor de somn

4 – Sfecla

• intareste sistemul imunitar si curata organismul de toxine

• are un nivel ridicat de antioxidanti

• se crede ca stimuleaza memoria si concentrarea

• intareste rinichii, vezica biliara si ficatul

• previne aparitia pietrelor la rinichi

• atenueaza problemele menstruale, in special anemia cauzata de ciclurile abundente

5 – Fructele de padure

• coacazele negre, murele, coacazele rosii si afinele curata sangele si ajuta la circulatie

• afinele ajuta la vindecarea infectiilor renale, ale vezicii biliare si ale tractului urinar

• coacazele negre ajuta la tratarea infectiilor respiratorii

• capsunile pot sa atenueze ridurile, dar si inflamatiile articulare

• celuloza din fructele de padure ajuta digestia

• au un bogat continut antioxidant

• contribuie la refacerea si sanatatea celulelor

6 – Broccoli

• multi cercetatori considera ca ajuta la combaterea cancerului de intestin

• contine sulfurafan, substanta care detoxifica organismul si previne aparitia cancerului, a bolilor respiratorii si a bolilor de inima

• consumata de mama in timpul sarcinii, previne aparitia sindromului spina-bifida, la fat

• elibereaza serotonina, o substanta existenta in creier si responsabila de starea noastra de spirit, a carei lipsa determina aparitia depresiilor

• mentine sanatatea pielii

7 – Varza

• indeparteaza problemele stomacale si indigestia. Sucul de varza, consumat zilnic pe o perioada mai lunga de timp, poate vindeca ulcerul stomacal

• are efect laxativ

• sucul de varza revigoreaza tenul si previne aparitia acneei, in cazul persoanelor cu o piele sensibila

• curata ficatul – cine nu a auzit de faimosul “tratament cu zeama de varza pentru mahmureala”?!

• intareste sistemul imunitar

8 – Morcovii hepta_1460362

• ajuta la buna functionare a ficatului, mai ales consumati sub forma de suc

• au un bogat continut de betacaroten (pe care organismul il transforma in vitamina A, folosita la intarirea sistemului imunitar)

• protejeaza si fortifica atat sistemul respirator, cat si pe cel digestiv

• ajuta la intarirea dintilor, oaselor si parului

• betacarotenul are un efect curativ in cazul bolilor de piele, cum ar fi eczemele, dermatitele si acneea (sucul de morcov se bea zilnic, in amestec cu suc de mar)

• se crede ca imbunatatesc vederea, mai ales pe timpul noptii

• reduc riscul aparitiei cancerului

• contin zaharuri naturale, care dau energie

• maresc cantitatea de lapte, in cazul femeilor care alapteaza

hepta_1362656

9 – Carnea de pasare

• carnea de pasare este slaba, oferindu-ti astfel necesarul de proteine de origine animala, fara sa castigi kilograme in plus; proteinele ajuta la refacerea tesuturilor, a hormonilor si a enzimelor

• intareste sistemul imunitar

• previne aparitia anemiei

• contine tot complexul de vitamine B

10 – Usturoiul

• te ajuta sa lupti impotriva racelilor si a infectiilor virale

• ajuta la curatarea ficatului

• intareste sistemul imunitar

• reduce hipertensiunea arteriala

• contine sulf, care inhiba dezvoltarea tumorilor

• are proprietati decongestionante, fiind util in cazul problemelor respiratorii

11 – Mierea 

• efect antiseptic

• efect energizant

• intareste sistemul imunitar

• diminueaza efectele alergiei la fan

• stimuleaza eliberarea serotoninei, care are un efect relaxant asupra psihicului

• are un bogat continut de minerale si vitamine (vitamina C si complexul de vitamine B)

12 – Soia si tofu (branza de soia)

• bogata in proteine (spre deosebire de proteinele animale, proteinele vegetale reduc hipertensiunea si nivelul colesterolului)

• cercetarile sugereaza ca soia poate preveni cancerul de san, cancerul cervical, cancerul ovarian si cancerul de prostata, boli influentate de dezechilibrul hormonal

• ajuta la reducerea simptomelor cauzate de sindromul premenstrual

• are un continut bogat in celuloza

• are un efect energizant, ajutandu-te astfel sa depasesti starile de oboseala

13 – Fructele de mango si papaya

• au un bogat continut antioxidant, de betacaroten

• intaresc sistemul imunitar

• au un puternic efect detoxifiant

• ajuta la intarirea unghiilor

• ajuta la digestie

• pot reduce balonarea si constipatia

14 – Fasolea si lintea

• contin fito-estrogeni sau estrogeni vegetali. Acestia ajuta la reglarea ciclului menstrual si indeparteaza simptomele neplacute provocate de menopauza. Sunt folosite din ce in ce mai mult in terapia de substitutie hormonala.

• contin fier, potasiu, magneziu, seleniu, calciu si acid folic

• refac flora intestinala

• reduc nivelul colesterolului

• lintea contine vitamine din complexul B, care ajuta la stabilizarea tensiunii arteriale

• au efect antiinflamator, fiind utile persoanelor care sufera de artrita reumatoida

• cercetari recente sugereaza ca reduc riscul aparitiei cancerului la san si a fibromului uterin

15 – Uleiul de masline

• contine acizi grasi esentiali, care indeparteaza tesutul adipos nedorit

• previne aparitia bolilor de inima

• reduce hipertensiunea si nivelul colesterolului din sange

• ajuta la mentinerea fertilitatii

• imbunatateste aspectul pielii prin refacerea stratului de colagen

16 – Ardeii

• au un continut bogat in vitamina C si betacaroten (mai ales ardeii capia)

• contin zinc, care intareste sistemul imunitar

• previn aparitia atacurilor cerebrale si a cancerului

• sunt energizanti

• contin magneziu, necesar pentru o buna functionare a glandei suprarenale

• contribuie la stimularea digestiei, consumarea lor fiind indicata in caz de constipatie

17 – Fructele de mare

• curata organismul de substantele toxice

• au un continut bogat in proteine

• contin potasiu, substanta cu ajutorul careia poate fi tinuta sub control tensiunea arteriala

• ajuta rinichii si sistemul nervos 

hepta_1362656

18 – Semintele de floarea-soarelui

• constituie o sursa bogata de acizi grasi Omega-3, necesari pentru regenerarea celulelor sanatoase

• reduc riscul aparitiei bolilor de inima

• impiedica formarea cheagurilor de sange

• hranesc pielea si protejeaza de afectiunile reumatice

• ajuta la vindecarea ranilor, favorizand dezvoltarea tesuturilor tinere

• ajuta la buna functionare a prostatei

• previn constipatia si curata sistemul digestiv

19 – Nucile, migdalele, alunele

• contin vitamina E, care previne aparitia bolilor de inima

• complexul de vitamine B fortifica sistemul nervos

• nucile si migdalele contin calciu, care intareste oasele, parul si dintii

• au efect antiinflamator, reducand simptomele artritei reumatoide

• previn aparitia iritatiilor pielii, cum ar fi eruptiile si eczemele

• nucile de cocos au un continut bogat de acid folic, care, in timpul sarcinii, previne aparitia afectiunii spina-bifida la fat

20 – Ovazul

• imbunatateste digestia

• calmeaza gastritele si iritatiile stomacale

• reduce absorbtia carbohidratilor in sange, ceea ce stabilizeaza nivelul zaharului din sange, fiind astfel util mai ales diabeticilor

• previne schimbarile bruste de dispozitie

• poate ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen si reduce retentia de apa in organism

• are un bogat continut de fier – element esential pentru sanatatea globulelor rosii din sange -, acesta prevenind aparitia anemiei

• stimuleza secretia hormonilor tiroidieni

21 – Spanacul

• contine calciu, care intareste oasele, dintii si gingiile

• fortifica sistemul imunitar

• previne si vindeca anemia

• previne, usureaza si vindeca starile de constipatie

• reduce hipertensiunea

• exista o posibila legatura intre consumul spanacului si imbunatatirea vederii

• contine magneziu si mangan, substante benefice pentru persoanele care sufera de osteoartrita

22 – Rosiile

• contin multa apa, ajutand astfel la hidratarea sistemului digestiv

• au un continut bogat in salicilati, substante asociate cu un risc redus de aparitie a bolilor de inima, prevenind cresterea vascozitatii sangelui

• contin licopen (substanta ce se gaseste in rosiile gatite si care previne infertilitatea masculina si cancerul de prostata)

• contin toate vitaminele antioxidante, plus zinc – ajutand astfel la intarirea sistemului imunitar contra infectiilor si reducand riscul aparitiei cataractei, bolilor de inima, atacurilor cerebrale si cancerului

• reduc inflamatia ficatului

23 – Cresonul (untisorul)

• contine vitamine antioxidante: betacaroten si vitaminele C si A; de asemenea, are un bogat continut de zinc

• atenueaza problemele respiratorii, cum ar fi racelile, guturaiul, sinuzita si infectiile faringiene

• reduce riscul aparitiei bolilor de inima, atacurilor cerebrale, cataractei si cancerului

• fierul intensifica oxigenarea sangelui si reduce anemia

• reprezinta un antiseptic si un antibiotic natural

• regleaza tensiunea arteriala si scade nivelul colesterolului din sange

• reduce starea de stres

• intareste oasele, dintii, muschii, inima si sistemul nervos

• benefic in afectiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul

24 – Iaurtul

• protejeaza sanatatea intestinelor si a stomacului

• reface flora intestinala, dupa tratamentul cu antibiotice

• reduce sensibilitatea persoanelor predispuse la probleme digestive si ajuta la vindecarea acestora

• reduce riscul osteoporozei si al infectiei cu candida; de asemenea, previne aparitia infectiilor bacteriene

• diminueaza nivelul colesterolului din sange

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Tratamente naturiste