20 ianuarie, cea mai tristă zi din an! Formula matematică din spatele acestei descoperiri

cea mai tristă zi din an

Cea de-a treia zi de luni din an, care în 2020, corespunde datei de 20 ianuarie, este considerată a fi cea mai deprimantă.

La această concluzie a ajuns un psiholog britanic după ce a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an.

20 ianuarie, cea mai tristă zi din an! Formula matematică din spatele acestei descoperiri

Psihologul britanic Cliff Arnal a analizat o combinaţie de factori şi consideră că „depresia colectivă” din a treia zi de luni din an ar fi cauzată de scăderea temperaturilor şi de o reducere a luminozităţii.

Acestor factori li se adaugă datoriile acumulate în urma sărbătorilor de sfârşit de an. Un alt motiv de tristețe este și faptul că vacanţele reprezintă deja doar o amintire îndepărtată, așa cum, de altfel, sunt și rezoluţiile asumate pe 1 ianuarie pentru anul în curs.

Nu în ultimul rând, se ia în considerare şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni, potrivit Mediafax, citat de Digi24.

După primul studiu realizat de cercetătorul britanic pe această temă, în 2005, alte analize au întărit ipoteza „Blue Monday”.

Una dintre ele a demonstrat, de exemplu, că cea de-a treia zi de luni din ianuarie corespunde unui vârf de absenteism la locul de muncă, iar un alt studiu a evidenţiat o anumită creştere a numărului cererilor de divorţ care sunt depuse în instanţă.

La origine, „Blue Monday” a făcut parte dintr-o campanie publicitară, lansată de o agenţie de turism, Sky Travel, care promova avantajele călătoriilor programate în luna ianuarie.

Care este cea mai fericită zi din an?

Ideea a fost preluată apoi şi de un producător de îngheţată, într-o altă campanie publicitară, care promova, în iunie, produsele acelei companii, profitând de conceptul opus lui „Blue Monday – cea mai fericită zi a anului.

În 2020, potrivit aceluiași calcul, cea mai fericită zi a anului va corespunde datei de 19 iunie, a treia vineri din luna respectivă.

Potrivit specialiștilor, persoanele care stau lângă fereastră sau care ies la plimbare pot scăpa mai uşor de starea de depresie din această perioadă a anului.

De asemenea, experţii recomandă sporturile specifice iernii sau, dacă vremea nu le permite, exerciţiile la sală.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

Cum a reacționat Trevor Engelson, primul soț al lui Meghan Markle, când a fost întrebat ce părere are despre faptul că Meghan a renunțat la statutul de membru senior al Familiei Regale Britanice

Tatăl lui Meghan Markle, critici dure la adresa ducesei de Sussex: „Dă cu piciorul la tot, aparent pentru bani”

Fosta iubită a prințului Harry refuză să vorbească despre el și Meghan Markle! „Nu îmi voi exprima nicio opinie pentru că …”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri