Un adolescent a compus o melodie hip-hop pe baza unei strofe din poezia “Pe lângă plopii fără soț” a lui Mihai Eminescu

Marius Păun Plopii

Marius Păun este elev în clasa a XII-a și este îndrăgostit de muzică. Mai cu seamă de ritmurile hip-hop. Liceanul a avut ideea de a compune o melodie pe versurile poeziei “Pe lângă plopii fără soț”, scrisă de Mihai Eminescu. 

Elevul a ales patru versuri reprezentative din poezie, a adăugat alte versuri creație proprie, le-a pus pe muzică și, la final, a realizat și un videoclip. Marius a declarat pentru Libertatea că a încercat să-și impresioneze și profesoara de limbă română cu versurile compuse de el, dar, din păcate, nu a avut succes: „Am scris melodia mea la teză și mi-a dat 3', a dezvăluit adolescentul pentru sursa citată.

Motivul pentru care Marius Păun s-a oprit asupra poeziei “Pe lângă plopii fără soț”

Liceanul a mărturisit pentru Libertatea că a empatizat cu un bun prieten de-al lui care se confrunta cu o problemă personală, iar versurile lui Eminescu i s-au părut foarte potrivite în acel context: “Făceam la școală poezia < < Pe lângă plopii fără soț > > și m-au atras foarte mult acele patru versuri care au devenit apoi refren în melodia mea. Plus frustrările unui bun prieten de-al meu m-au făcut să pun versurile pe hârtie. Fiind o fire empatică, simțeam eu supărările lui, mă apăsau pe mine', povestește băiatul.

Cum a rezolvat Marius Păun problema drepturilor de autor

În spirit de glumă, Marius a mărturisit că s-a dus la mormântul lui Eminescu și l-a întrebat dacă îi dă voie să-i folosească versurile: “Și mi-am zis că și tăcerea e un răspuns (râde). Nu, de fapt, am sunat la UCMR și, după 70 de ani, nu mai trebuie să plătești drepturile', explică liceanul pentru sursa citată.

Melodia se numește “Plopii” și poate fi ascultată aici:

Citește și

O cunoscută jurnalistă, criticată că poartă rochii mult prea mulate pentru silueta ei de femeie gravidă. Reacția ei este fabuloasă

Aproximativ 5% dintre români suferă de psoriazis. Boala NU este transmisibilă

De necrezut! Acest bărbat a dat în judecată gigantul Apple pe care-l consideră vinovat de faptul că l-a determinat să devină homosexual

Foto: Facebook Marius Păun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri