10 remedii naturiste care te ajută să tratezi înțepăturile de țânțari


Este principala problemă a verii și aproape că nu există persoană care să nu se fi confruntat măcar o dată cu ea. Iată 10 remedii naturiste care te ajută să tratezi înțepăturile de țânțari. 

În timp ce unele persoane trec peste sezonul cald fără prea mult stres, altele sunt mai tot timpul ținta țânțarilor, iar acest lucru se transformă într-un disconfort puternic. Simptomele neplăcute apărute în urma înțepăturilor de țânțari pot fi ameliorate folosind o serie de remedii naturiste. Oricine are aceste ingrediente în bucătărie, astfel că soluția pentru tratarea durerilor și mâncărimilor este la îndemâna oricui.

10 remedii naturiste care te ajută să tratezi înțepăturile de țânțari

1. Pasta de dinți

De câte ori nu ai folosit pasta de dinți pentru a trata coșurile? Ei bine, acest remediu este eficient și pentru a scăpa de mâncărimea provocată de înțepăturile de țânțari. Pasta de dinți conține anumite ingrediente care o transformă într-un antiinflamator eficient, având și efect antibacterian.

2. Aspirina

Pentru a scăpa de simptomele neplăcute este suficient să zdrobești o aspirină, să o amesteci cu apă și apoi să aplici amestecul pe zonele în care apar mâncărimile.

3. Gheața

Gheața este foarte eficientă pentru a trata inflamațiile și umflăturile. Trebuie lăsată în locul mușcăturii timp de 20 de minute, dar nu direct pe piele, ci învelită într-un prosop. Atunci când cubul de gheață este pus direct pe piele poate provoca arsuri puternice, potrivit thesun.co.uk.

4. Ovăz

Ovăzul are capacitatea de a calma inflamațiile și de a reduce mâncărimile. Foarte eficient este terciul de ovăz care trebuie aplicat pe zonele cu probleme.

5. Miere

Mierea este cunoscută pentru proprietățiile sale antibacteriene și antiinflamatorii. O picătură de miere aplicată în zona mușcăturilor poate calma simptomele neplăcute, înlăturând stările de disconfort.

6. Bicarbonat

Dacă vrei să scapi rapid de dureri și mâncărimi, amestecă o lingură de bicarbonat cu una de apă și aplică soluția pe piele.

7. Oțet de mere

Oțetul de mere are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, fiind folosit pentru tratarea infecțiilor. Acesta trebuie amestecat cu apă călduță înainte să fie folosit pentru tratarea înțepăturilor de țânțari.

8.  Busuioc

Studiile au arătat că busuiocul conține o substanță chimică ce tratează cu succes iritațiile. Frunzele de busuioc se aplică direct pe piele.

9. Ceapa

Are un miros înțepător, dar este un remediu foarte eficient pentru tratarea iritațiilor. În plus, ceapa poate preveni apariția infecțiilor.

10. Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel rezolvă o mulțime de probleme de sănătate, dar atunci când este aplicat pe piele, acesta duce la ameliorarea inflamației și grăbește vindecarea.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cele 10 remedii naturiste care te ajută să tratezi înțepăturile de țânțari.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce alimente să consumi dacă ai rinită alergică? Te vor ajuta să scapi de simptomele neplăcute

Vedete care au frați gemeni

10 reguli de protocol în Familia Regală Britanică

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri