10 reguli de protocol în Familia Regală Britanică


Fără îndoială, nu e ușor lucru să fii membru al unei case regale. Famiile regale din întreaga lume au propriile reguli pe care fiecare membru este obligat să le respecte.

Unele dintre sunt de-a dreptul ciudate, dar pentru fiecare există o explicație bine fundamentată.

10 reguli de protocol în Familia Regală Britanică

  1. Când Regina Elisabeta a II-a termină de mâncat, toată lumea trebuie să termine de mâncat. Momentul în care Regina termină de mâncat nu este anunțat cu surle și trâmbițe, ci fiecare invitat trebuie să… tragă cu ochiul în farfuria suveranei.
  2. Conversațiile inițiate de Regina Elisabeta a II-a la un dineu regal respectă un anumit tipar. La felul unu, Regina inițiază o discuție cu comeseanul din dreapta. După aducerea felului doi, Regina se întoarce către comeseanul din stânga.
  3. Regina poartă doar culori vii, și asta deoarece trebuie să se remarce în mulțime.
  4. Regina comunică cu stafful ei cu ajutorul genții. Dacă îşi mută geanta de pe brațul stâng pe cel drept, înseamnă că e pe punctul de a încheia conversaţia pe care o poartă cu cineva. Când își așază geanta pe masă, e semn că cina urmează să se încheie în următoarele cinci minute.
  5. Regina poartă întotdeauna pălărie și mănuși. Pălărie, întrucât nu se consideră oportună arătarea părului în public, iar mănuși, din motive de igienă, întrucât suverana trebuie să strângă mâinile a sute de oameni pe parcursul unei zile.
  6. Regina are o persoană desemnată să-i lărgească pantofii. Încălțămintea nu trebuie s-o bată sau s-o strângă, ci trebuie să se simtă confortabil în timpul în care își desfășoară atribuțiile.
  7. Femeile din Familia Regală trebuie să poarte obligatoriu dresuri atunci când îmbracă rochii sau fuste.
  8. Femeile din Familia Regală Britanică au în tivul rochiilor mici greutăți din plumb, evident, pentru a preveni ridicarea acestora când este vânt.
  9. Membrii Casei Regale nu îmbracă niciodată haine de blană. Această regulă a fost instituită de Regele Edward al III-lea încă din secolul 14. Totuși, în 2016, Prințul William și Kate Middleton au încălcat această regulă, atunci când au purtat eșarfe tradiționale îmblănite, în vizita lor din Canada.
  10. Buchetele mireselor din Familia Regală Britanică trebuie să conțină în mod obligatoriu mirt, o plantă mereu verde. Mirtul provine din grădina de flori a Reginei Victoria, o grădină de aproape 200 de ani, şi este simbolul iubirii şi al mariajului.

Vezi si

Vedete internaționale care suferă de boli grave

Top 10 cele mai frumoase soții de lideri mondiali

Vedete internaționale care au gemeni

Surse foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri