Ziua Americii. Cum sărbătoresc americanii de 4 iulie, Ziua Independenței

Pe 4 iulie, americanii celebrează Ziua Americii. Această zi marchează aniversarea Declarației de independență a Statelor Unite ale Americii din 1776. Este vorba despre documentul prin care 13 colonii ale Marii Britanii din America de Nord și-au declarat independența față de Regatul Unit al Marii Britanii. 

Documentul a fost ratificat de Congresul Continental în ziua de 4 iulie 1776. Thomas Jefferson este autorul primei schițe a Declarației de independență, care a fost completată cu ajutorul lui Benjamin Franklin, John Adams și ulterior de întregul Congres Continental. Declarația de independență este unul dintre cele mai importante simboluri ale libertății pentru națiunea americană.

Cum este sărbătorită Ziua Americii în SUA

În SUA, pe 4 iulie, are loc o paradă a tancurilor și echipamentelor militare. În zona Lincoln Memorial, vor fi aduse celebrele tancuri Sherman și Abrams. De asemenea, președintele Donald Trump va susține un discur în timpul festivităților. Desfășurarea de forțe este una atipică. Timp de două ore, niciun avion nu va decola sau ateriza pe aeroportul internaţional Ronald Reagan, iar pe străzi vor patrula de trei ori mai multe forțe de ordine decât de obicei.

Conform stirileprotv.ro, este pentru prima dată când la Washington are loc o paradă militară cu ocazia Zilei Americii. Organizarea acestui eveniment a fost solicitată de însuși Donald Trump, impresionat de defilarea care are loc la paris de Ziua Franței.

Pe lângă aceasta, nu vor lipsi concertele, concursurile de mâncat hotdogi și nici focurile de artificii.

Planurile şefului de la Casa Albă au fost criticate de mulţi oficiali americani, care spun că Trump vrea doar să epateze, iar banii cheltuiţi sunt mult prea mulţi. Publicaţia Washington Post a estimat costurile la două milioane şi jumătate de dolari, dar preţul oficial nu a fost făcut public de administraţia prezidențială.

Restricții rutiere în București de Ziua Americii

În București, traficul rutier va fi afectat de Ziua Americii. Potrivit unui comunicat al Brigăzii de Poliție Rutieră, joi, 4 iulie, între orele 16:00 – 21:30, vor fi următoarele restricții:

  • va fi interzisă circulația pe Bd. Dr. Liviu Librescu și străzile adiacente cu acesta, în porțiunea cuprinsă între Piața Ion Maier (sensul giratoriu și Bd. Agronomiei);
  • va fi interzis traficul rutier pe str. Vasile Gheție (între Bd. Dr. Liviu Librescu și Str. Corneliu Roman);
  • va fi închisă circulației strada fără nume care mărginește cartierul de blocuri, la incidență cu Str. Corneliu Roman;
  • va fi închisă circulației rutiere strada fără nume din zona vestică a ambasadei;
  • mașinile nu vor avea voie pe drumul de servitute situat între Bd. Alexandru Nasta (zona sudică a Ambasadei SUA) și str. Corneliu Roman.

Citeste si

Cum arată Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump?

Cum s-a răzbunat Prințul Harry pe Donald Trump ca urmare a comentariilor răutăcioase pe care acesta din urmă le-a făcut la adresa lui Meghan Markle

Cum arată fiul lui Donald Trump și al Melaniei Trump? La 12 ani, Barron Trump semănă leit cu tatăl său

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse