Zahărul brun e mai sănătos decât cel alb? Răspunsul te va surprinde

Multe persoane consideră că zahărul brun este mai sănătos și mai sigur decât zahărul alb. Care este însă adevărul?

Deși există foarte multe persoane care folosesc în continuare zahărul alb ca îndulcitor, multe au înțeles că acesta nu este sănătos. Există numeroase studii științifice care arată că în afara senzației de dulce, zahărul nu furnizează organismului niciun ingredient benefic, ba mai mult, provoacă o dependență asemănătoare cu cea a drogurilor.

Însă unde se situează varianta sa colorată, zahărul brun? Știm că, de exemplu, orezul brun este mai sănătos decât cel alb, la fel și în cazul cerealelor integrale.

Mult timp s-a vehiculat că și zahărul brun este o alternativă sănătoasă la zahărul alb. Adevărul este însă că zahărul brun nu este altceva decât zahăr alb amestecat cu melasă, cea care îi dă și culoarea.

Zahărul brun, sursă de minerale?

Producătorii zahărului brun susțin că, spre deosebire de zahărul alb, acesta conține calciu, potasiu, fier și magneziu, prezenți în melasă. În plus, are și un gust mai plăcut. Dacă în privința gustului, lucrurile nu sunt departe de adevăr, la capitolul minerale, acesta poate fi pus sub semnul îndoielii. Și asta deoarece cantitățile sunt foarte mici pentru a oferi organismului un beneficiu real.

O a treia variantă, cel mai puțin dăunătoare este zahărul brut, adică cel nerafinat și necristalizat. Acesta conține circa 85% zaharoză, precum și minerale și vitamine. Adesea însă etichetele induc în eroare prin denumire, de aceea, atunci când vrei să faci o alegere bună, trebuie să citești cu atenție eticheta și să optezi pentru o sursă sigură.

Citește și: Ce sunt și ce gust au ouăle vegane?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate