Yoko Ono, soția lui John Lennon, a fost recunoscută drept coautor al melodiei „Imagine”, la 46 de ani de la lansare

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, a fost recunoscută drept coautor al celebrei piese „Imagine' cântată de John Lennon. Acesta este cea mai cunoscută melodie semnată de muzicianul britanic.

Piesa „Imagine' a fost lansată în anul 1971, iar încă de atunci, doar lui John Lennon i-au fost acordate drepturile de autor, pentru aceasta, cu toate că Yoko Ono şi Phil Spector au fost producătorii ei, conform nme.com, citat de news.ro.

Yoko Ono, recunoscută drept coautor al melodiei „Imagine', la 46 de ani de la lansare

„Imagine' a primit, ieri, la New York, Centennial Song Award acordat în fiecare an de National Music Publishers Association. Cu această ocazie, David Israelite, CEO-ul organizaţiei, a anunţat că Ono va primi drepturi de autor pentru celebra melodie, așa cum și-a dorit fostul ei soţ.

La acest eveniment a fost difuzat şi un extras dintr-un interviu audio realizat în 1980 în care John Lennon spunea că Yoko Ono merită să fie recunoscută drept coautor pentru „influenţa şi inspiraţia' aduse cântecului.

„Dacă lucrurile erau diferite în 1971, astăzi sunt bucuros să spun că lucrurile s-au schimbat. Aşadar, în această seară am onoarea de a corecta registrul după 46 de ani şi de a o recunoaşte pe Yoko Ono drept coautor al cântecului «Imagine»', a spus Israelite, conform sursei citate.

Sean Lennon, fiul lui Yoko Ono cu John Lennon, a marcat și el momentul și publicat o fotografie pe contul său de Instagram, alături de mesajul:

„Cea mai mândră zi din viaţa mea. Răbdarea este o virtute!', a spus acesta și a subliniat faptul că vestea a emoționat-o pe mama sa.

La evenimentul de miercuri, Patti şi Jesse Smith au interpretat piesa „Imagine'.

La începutul acestui an, s-a anunțat faptul că relaţia lui John Lennon (9 octombrie 1940 – 8 decembrie 1980) cu Yoko Ono va fi prezentată într-un film al cărui scenariu va fi semnat de Anthony McCarten. Acesta a fost nominalizat la Oscar pentru lungmetrajul „Teoria întregului/ The Theory of Everything', şi care va fi produs de Yoko Ono, Michael De Luca („The Social Network', „Moneyball', „Captain Phillips') şi Josh Bratman.

Pentru a vedea mai multe imagini cu John Lennon și Yoko Ono, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

Andrea Bocelli se întoarce la București pentru un concert extraordinar! Cât costă biletele?

Concert senzațional pe 15 iunie pentru nostalgici! Holograf, Cristi Minculescu & Iris și Compact, pe aceeași scenă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte