Vreau si eu sa tricotez!

Combinatii de "unul pe fata, unul pe dos"

Daca pe un rand tricotezi, alternativ, un ochi pe fata si altul pe dos, vei obtine un punct ideal pentru marginile manecilor si ale puloverelor: punctul elastic. Acesta "strange" lucrul si este foarte rezistent la spalare (daca vrei sa fie foarte strans, poti tricota pe andrele cu jumatate de numar mai subtiri).

In cazul in care, dimpotriva, vrei un model deosebit, care isi pastreaza forma, poti alege "bobul de orez". Acesta se tricoteaza astfel: un rand cu punct elastic, apoi, la al doilea, ordinea fata-dos este inversata, ochiul tricotat anterior pe fata fiind acum pe dos, iar ochiul tricotat anterior pe dos fiind acum pe fata.

Cresterea si scaderea numarului de ochiuri
Pentru a putea da o forma puloverului, esti nevoita sa cresti, adica sa adaugi ochiuri pe andrele, si sa scazi, adica sa reduci numarul de ochiuri (de exemplu, la rascroiala manecilor si a gatului).

Cresterea ochiurilor pe fata
Tricoteaza un ochi, luandu-l in mod obisnuit, fara a-l lasa insa sa alunece de pe andrea. Prin acelasi ochi se mai tricoteaza si un al doilea, care se poate lua pe fata sau pe dos. Aluneca ochiul tricotat pe andreaua dreapta.

Cresterea ochiurilor pe dos
Si in acest caz, se tricoteaza de doua ori acelasi ochi.

Scaderea ochiurilor pe fata si pe dos
Cel mai simplu mod de a scadea numarul de ochiuri este sa tricotezi doua ochiuri deodata, ca si cum ar fi unul singur.

Aceeasi metoda se aplica si in cazul ochiurilor tricotate pe dos, asa cum se poate vedea in desenul de mai jos.

Incheierea lucrului
Se tricoteaza primele doua ochiuri, apoi se ia primul ochi si se trece peste al doilea. Al doilea se tricoteaza si se trece peste al treilea s.a.m.d.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni