Venus in Capricorn ne face mai creativi

Venus in Capricorn ne face mai creativi

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Venus ne ajuta sa descifram modul in care ne manifestam capacitatea de a iubi, cum ne exprimam emotiile in interactiunea cu ceilalti si cum folosim acest instrument in procesul propriei transformari.

Venus reprezinta si atitudinea fata de bani si posesiuni, ideea de confort, si prin aspectele formate cu celelalte planete poate descrie conceptul nostru privind acumularea, pastrarea si dezvoltarea proprietatilor (bunurilor).

Simbolizeaza sentimentele, generozitatea, dragostea, imaginea publica, asocierea, senzualitatea, simtul artistic.

Zona din harta natala pe care o strabate Venus in tranzit, se bucura de o “mica sansa”; in acel sector de viat , suntem mai disponibili si mai generosi, incercam sa atingem un echilibru care sa ne ofere armonia, pe acea directie manifestarea sentimentelor noastre are o influenta majora si determina efecte concrete pe parcursul tranzitului respectiv.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a experimenta armonia, frumusetea, arta, si mai ales dragostea.

Energia planetei Venus preia caracteristicile zodiei tranzitate si de data aceasta ne stimuleaza tendinta catre controlul sentimentelor, precum si catre nevoia de liniste si de rafinament. Se poate sa cautam securitatea emotionala prin stabilitate materiala.

Este posibil ca unii dintre noi sa se invaluie cu un aer de insingurare, iar atitudinea noastra sa devina mai rezervata. Afectivitatea noastra se orienteaza catre viata domestica si simtim o nevoie mai mare de a ne manifesta sincer, cu o loialitate discreta si cu responsabilitate personala accentuata.

Este important sa nu atingem extremele acestor influente energetice si sa nu ne retragem complet din peisajul social; exista posibilitatea reprimarii emotiilor, mai ales daca ne lasam dominati de mandrie si, astfel ajungem in zona melancoliei din care ar fi potrivit sa iesim repede. Sa cautam si sa restabilim armonia interioara prin dezvoltarea increderii, in sine dar si in ceilalti.

Schimbarea regimului vibrational al planetei Venus se realizeaza pe fondul colaborarii constructive cu planeta Neptun, octava sa superioara. Aceasta influenta energetica favorizeaza viata sentimentala precum si activitatea artistica. Acum este posibila o intelegere emotionala mai profunda a experientelor de viata.

In continuare, pana la jumatatea lunii ianuarie, planeta Venus ne plaseaza intr-un labirint sentimental – afectiv, deoarece interactioneaza energetic printr-o cuadratura cu Uranus si apoi construieste simultan o conjunctie cu Pluton si un sextil cu Saturn.

Astfel se activeaza foarte mult forta noastra creativa, care poate orienta si focaliza energia subtila in creatie artistica si/sau spirituala. Este posibil sa reusim, indiferent de directia pe care actionam, daca ne implicam cu sinceritate dar si cu diplomatie, pentru a depasi provocarea pe care o dezvaluie mai intai, cuadratura cu Uranus.

Pot sa apara schimbari in planul sentimental care sa ne surprinda, dar acestea au rolul de a ne ajuta sa intelegem mai bine si mai mult, ce inseamna manifestarea iubirii, si mai ales a altruismului.
De asemenea pot sa apara fluctuatii financiare importante care, pentru unii au rolul de a-i ajuta sa-si regandeasca sistemul de valori iar pentru altii sa-i vindece de spaima de instabilitate materiala.

Rezultanta acestor colaborari astrale ne poate ajuta sa realizam un progres in planul social si chiar in cariera, daca reusim sa depasim incercarile planului sentimental-afectiv, printr-o disponibilitate mai mare catre socializare si prin curajul de a lua deciziile potrivite.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania