Varicele – o boala vindecabila

Varicele membrelor inferioare sunt dilatari patologice si permanente ale venelor superficiale de la acest nivel. In ceea ce priveste cauza aparitiei varicelor, in 93-95% dintre cazuri boala varicoasa este transmisa genetic.

Venele membrelor inferioare sunt prevazute din loc in loc cu valve, care au rolul de a asigura circulatia sangelui dinspre periferie spre centru, respectiv spre inima, impotriva efectului gravitatiei. In aparitia bolii varicoase sunt incriminate doua tipuri de cauze. Cauza determinanta si obligatorie in aparitia bolii o reprezinta un defect in structura valvelor sau lipsa partiala a acestora, ceea ce duce la modificarea directiei de circulatie a sangelui; in acest mod, venele se dilata si dau aspectul caracteristic al varicelor. Cauze favorizante, care nu produc boala in lipsa cauzei determinante:

  • Profesiuni care obliga persoana respectiva sa stea foarte mult timp in picioare.
  • Sarcina, la femei, este o cauza favorizanta, deoarece venele se dilata foarte mult.
  • Traumatisme grave la nivelul membrului inferior
  • Arsuri

Cand apare o vena dilatata anormal…

  • Adreseaza-te, pentru consult, medicului flebolog sau medicului cu competenta in flebologie. Din pacate, nu toti medicii cunosc modalitatea cea mai corecta de abordare si vindecare a bolii, de multe ori pacientul fiind dezorientat sau descurajat in privinta succesului terapeutic al bolii sale.
  • Dar bolnavul cu varice la membrele inferioare poate fi vindecat! Este important insa sa te prezinti la medicul flebolog inca din primii doi-trei ani de la aparitia semnelor bolii.
  • Afectiunea evolueaza lent, de cele mai multe ori fara dureri care sa te alarmeze. Absenta simptomelor intarzie prezentarea la medic si tocmai in aceasta consta pericolul.
  • De multe ori, la consultatie se prezinta pacienti cu trecut varicos de 10-15 ani si, firesc, acestia au deja complicatii ale bolii (ulcer de gamba, tromboze etc.).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sport si sanatate