Vacanta pe 4 roti!

Inainte de a porni la drum, afla ce trebuie sa faci pentru ca deplasarea de placere sa nu devina o experienta neplacuta – mai ales, in alte tari.

De nelipsit in masina
– Cartele telefonice si valuta tarii/lor respective
– Dispozitiv reflectorizant pentru semnalarea prezentei in carosabil, daca masina are o defectiune tehnica.
– Vesta reflectorizanta – se foloseste in cazul unei pene de orice tip, persoana din afara masinii fiind obligata sa o poarte.
– Becuri de rezerva
– Extinctor
– Trusa medicala de prim ajutor
– Ochelari de soare – preferabil, cu lentile de sticla. Daca porti ochelari de distanta la volan si mergi in Spania, e obligatoriu sa ai o a doua pereche asupra ta.

Iata cum sa procedezi, ca sa te poti bucura din plin de vacanta ta.
Cum pregatesti masina inainte
– Ca sa fie in perfecta stare de functionare, du-o la service sau fa ITP-ul (revizia tehnica periodica), daca tot se apropie termenul; altfel, orice reparatie te va costa de trei ori mai mult in strainatate!
– Asigura-te ca toate cauciucurile (inclusiv roata de rezerva) sunt bine umflate; de asemenea, de verificat bateria si blocul motor.
– Daca ai de gand sa conduci cu viteza foarte mare ori sa incarci masina la capacitate maxima, reglarea presiunii in roti trebuie sa fie mai mare decat de obicei (vezi manualul masinii).
– Sa nu prezinte scurgeri de ulei sau de lichide (de frana, de racire etc.) provenind de la diverse componente. Previi acest lucru verificand periodic starea si nivelul lichidelor.
– Sa nu depaseasca normele admisibile ale poluarii chimice si sonore ale mediului
– Sa fie echipata cu anvelope cu adancimea benzii de rulare de cel putin 3 mm, care, evident, sa nu fie tocite, deformate, sa nu aiba taieturi etc.; lucru valabil si pentru roata de rezerva.
– Cablul de acceleratie este in regula? Mergi la un mecanic sa il regleze la cel putin 3 mm pentru un traseu foarte lung (1,6 mm este minimul admis).
– Verifica ambreiajul, franele, stergatoarele.
– Asigura-te ca becurile de la faruri si cele din interior sunt bune; ia cu tine unele de rezerva.
– In portbagaj sa ai trusa de scule cu surubelnita, cricul si coarba, daca va trebui sa schimbi o roata pe drum. Nu stii cum se face asta? Roaga pe cineva sa-ti arate si incearca si tu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni