VA FI PRĂPĂD: gripa sezonieră și COVID-ul se pot suprapune. Șanse minime de supraviețuire

Gripa sezonieră și COVID-19 sunt boli respiratorii contagioase, cauzate de virusuri diferite. COVID-19 este boala declanșată de noul coronavirus (numit SARS-CoV-2), iar gripa este cauzată de contaminarea cu virusuri gripale.

Cele mai multe dintre simptomele gripei și COVID-19 sunt aceleași, lucru care va declanșa o adevărată isterie odată cu începerea sezonului gripal și cu primele infectări.

Vaccinarea antigripală sezonieră ne protejează de COVID?

NU! Vaccinul antigripal nu ne protejează de COVID-19, dar are o mulțime de alte avantaje. Însă având în vedere suprapunerea celor două pericole, vaccinarea antigripală va fi aproape o necesitate. Poți să te îmbolnăvești de gripă și de COVID în același timp, iar recuperarea va fi extrem de anevoioasă cu multiple efecte secundare.

COVID-19 are mortalitate mai ridicată decât gripa sezonieră

Pentru că gripa sezonieră și COVID-ul se pot suprapune, sunt șanse minime de supraviețuire pentru segmentul de populație vulnerabil, cuprins între 65 și 85 de ani, mai ales cei cu comorbidități.

În prezent medicii se tem de ce e mai rău dacă virusul gripal de anul acesta va fi unul agresiv iar populația nevaccinată va fi dublu expusă unei epidemii de gripă asociată cu epidemia de Sars-Cov2. Toți medicii de familie recomandă vaccinarea antigripală deși  dozele din farmacii s-au epuizat imediat. Majoritatea doctorilor spun că suprapunerea celor două virusuri va însemna o creștere a mortalității.

Nelu Tătaru, ministrul sănătății a precizat că în următoarea perioadă Ministerul Sănătăţii va distribui trei milioane de doze pentru cei mai expuşi, dublu faţă de anul trecut, dar în tranşe.

Anul trecut, până la apariția noului virus care a declanșat pandemia, în România au fost confirmate în laborator aproape două mii de cazuri de gripă sezonieră.

Foto: 123rf

Citeste și:

Protecția pielii în sezonul rece: 7 soluții la îndemână

Nutriționist Amedeo Grigorean: Postul negru echilibrează organismul atâta timp cât este ținut corect'

Cum ajută plasma în tratamentul anti COVID? O femeie a donat de cinci ori plasmă

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate