Cum ajută plasma în tratamentul anti COVID? O femeie a donat de cinci ori plasmă

Plasma recoltată de la un pacient care a avut Covid dar care în prezent este sănătos conține anticorpi ce pot lupta cu virusul, dar stocurile din spitalele de la noi sunt tot mai mici.

Medicii fac un apel către toţi cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge pentru a salva cât mai multe vieţi.

O infirmieră din Arad, în vârstă de 61 de ani, a donat pentru a cincea oară plasmă după ce a fost diagnosticată cu o formă ușoară de COVID.

'Lucrez pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă și văd mulți oameni care se luptă cu acest virus extrem de contagios. Din fericire eu am făcut o formă ușoară de boală, în luna martie, iar după ce am auzit că plasma recoltată de la persoanele care au avut COVID-19 poate salva vieți, m-am prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad. Deoarece încă am anticorpi, pot dona în continuare, la interval de 14 zile. Sunt programată să donez pe șapte septembrie, pentru a cincea oară. Mă bucur că plasma mea este de folos semenilor mei și îi îndemn pe toți cei care s-au confruntat cu această boală, să nu ezite deoarece plasma lor poate salva vieți', a declarat Adriana Furdiuc, infirmieră pe Secția Clinică ATI, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.
Plasma recoltată de la pacienții vindecați de SARS CoV-2 a salvat și salvează vieți atât la Arad cât și în alte județe ale țării deoarece plasma donată la Centrul de Transfuzie este trimisă acolo unde este nevoie!

Donatorii de plasmă, la fel ca și cei de sânge, primesc o zi liberă de la serviciu în ziua recoltării, 7 bonuri de masă și gratuitate pe mijloacele de transport locale.

Foto: Facebook/Spitalul Clinic Judetean Arad

Citeste și:

Studiu german: dacă ai această grupă de sânge ai un risc mai mare de a te infecta cu coronavirus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate