Untold 2019. Cel mai mare festival din România se desfășoară între 1 și 4 august la Cluj. Peste 200 de artişti vor evolua pe 10 scene

Untold 2019

Untold 2019. Între 1 și 4 august, în incinta stadionului Cluj Arena va avea loc cel mai mare și, totodată, cel mai așteptat festival din România. Festivalul Untold va beneficia de una dintre cele mai mari scene din Europa, aceasta având o lăţime de 90 m şi o înălţime de 30 m. De asemenea, vor fi montate ecrane LED pe o suprafaţă de 1500 mp şi 1000 de spoturi luminoase.

Potrivit Mediafax, bugetul ediţiei din acest an este de aproximativ 14 milioane de euro. Organizatorii aşteaptă în jur de 350.000 de participanți din peste 100 de ţări.

Locuitorii din vecinătatea stadionului unde are loc festivalul nu vor fi deranjați de zgomot

Bogdan Buta, directorul general al Untold, a declarat într-o conferinţă de presă că cei peste 200 de artişti invitaţi vor evolua pe 10 scene: „Peste 200 de artişti vor evolua pe cele 10 scene ale Festivalului Untold, vom avea premiere mondiale şi regionale. Scena principală, amplasată în incinta stadionului Cluj Arena, este una dintre cele mai mari instalate la un festival în Europa, având o lăţime de 90 de m şi o înălţime de 30 de m. De asemenea, scena are ecrane LED pe o suprafaţă de 1500 mp, 1000 de spoturi luminoase şi efecte speciale. Este una dintre cel mai impresionante producţii din Europa şi chiar din lume”, a menționat Buta.

Totodată, Bogdan Buta a mai spus că, în acest an, organizatorii festivalului au ținut cont și de confortul celor care locuiesc în aporpierea stadionului unde va avea loc Untold 2019, astfel încât au luat măsuri pentru ca aceștia să nu fie deranjați de zgomot: “Ne-am preocupat şi de reducerea disconfortului unor locuitori din zona Untold, astfel că am instalat panouri fono absorbante, iar unele scene au fost repoziţionate', a mai spus Buta.

Vor fi manele la Untold 2019?

La cele două festivaluri care au avut loc în vara 2019 – Neversea și Electric Castle -, participanții au avut parte de un moment în care DJ-ii invitați le-au oferit manele. Întrebat dacă și la Festivalul Untold se vor auzi manele,  directorul general a precizat că organizatorii nu intervin asupra playlist-ului artiștilor, aceștia având libertatea de a alege piesele pe care le pun: „Orice gen muzical este acceptat, artiştii îşi fac programul cum consideră', a precizat Bogdan Buta.

Untold 2019, unul dintre cele mai sigure evenimente de acest gen din Europa

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Liviu Uzlău, șeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Inspectoratul General de Jandarmi, a ținut să sublinieze faptul că Untold este unul dintre cel mai sigure evenimente de acest gen din Europa. Și asta deoarece măsurile de linişte şi ordine publică vor fi asigurate de 3.200 de lucrători ai MAI, la care se adaugă 200 de poliţişti locali ai Primăriei Cluj-Napoca.

Astfel, zilnic, aproximativ 400 de  jandarmi,  500 de polițiști, 150 de pompieri, 17 medici și 25 de voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate și asistență medicală pentru participanți.

Lucrătorii M.A.I. vor fi prezenți în zona desfăşurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire şi plecare a participanţilor și rezerve de intervenție în zonele aglomerate.

Polițiști, ajutați de câini specializați, vor efectua controale pirotehnice preventive și vor fi prezenți în punctele de acces, pe toată perioada festivalului.

„Sunt reguli la Untold care trebuie respectate, începând cu accesul cu bagaje. Rugăm participanţii la festival să anunţe cea mai apropiată uniformă când constată nereguli şi atragem atenţia asupra utilizării dronelor, care sunt interzise. Atenţie la consumul de băuturi alcoolice şi altor substanţe, nu vom tolera niciun fel de faptă antisocială', a menţionat Uzlău.

Pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip EC-135 cu FLIR (sistem de  observare electro-optic pe timp de zi şi de noapte), va survola zona pentru a monitoriza şi transmite în timp real datele şi imaginile necesare pentru buna desfăşurare a evenimentului.

De reținut că, în acest an, se va dubla numărul poliţiştilor în civil. O premieră este și faptul că va fi amplasat un punct medical avansat în interiorul Parcului Mare din Cluj-Napoca.

Citeste si

Zile libere august 2019. Când ar putea avea bugetarii o minivacanță

În Italia, o tânără a fost salvată de apelul la 112. Poliția a ajuns la locuința în care se afla în doar 5 minute

Sursa foto: Facebook UNTOLDFestival

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber